maanantai 30. tammikuuta 2012

Tippuminen aina niin virkistävää!

Kieltämättä osuva otsikko, jos eilistä miettii. Ajattelin nyt pitkästä aikaa _kirjottaa_ kunnon tekstin tänne, kun oon nyt kipeänä kotona. :) 
Noo, iskä heitti mut tallille joskus kahden aikaan. Siivosin ensin karsinan huolella, kun Aukullakin menisi vielä vartin verran. Toin kottarillisen turvetta takaisin, sitte kottarit paikalleen ja odotteleen Aukkua. Pian tyttö tulikin ovesta sisään, siivottiin Sylvin karsina ja lähettiin sitten kentälle kokoon esteitä. Siinä meni varmaan 20 minuuttia, kun koitettiin kaivamalla saada lumen alta puomeja esiin.. Ei se sitten lopulta onnistunut, saatiin raahattua vaan kolme puomia kolmeen esteeseen. :D Meil oli nyt kuitenkin ristikko, sekä sarjalla yks puomi ja yks pysty. Haettiin sitten tullessamme hepat sisälle. Demohan teki pari viikkoo sitten sitä että ryöväs tarhasta pihalle, joten olin nytkin vähän varautunut. Onneks ei kuitenkaan lähteny mihinkään, vaan tuli nätisti talliin asti. Hoidettiin hepat kuntoon ja lähettiin sitte kentälle. Kaikilla hevosilla (paitsi Rhealla) oltiin ratsastettu, joten saatiin olla ihan rauhassa. 
Demo oli heti alkuun jo virkee, tosin vähän jäykkä. Mentiin mahdollisimma lyhyet alkulämpät, että ehittäis hyppään ennen pimeetä. Alotettiin sitten ennen laukkoja meneen ravissa pientä vinoo, ehkä toisesta päästä puomin kokone ja toisesta päästä 30cm, estettä. Demon eka hyppy oli aika mahtava, lähti suoraan ylös ja oli jotenki ihmeellinen. Toiseen suuntaan suju huomattavasti paremmin. :) Otettiin väliin laukat, jossa koitin saada Demon lähinnä eteen (joka muuten suju hyvin). Sitten nostettiin este n. 60cm pystyks ja alettiin tuleen sitä. Molemmilla suju hyvin, kumpikaan heppa ei kieltäny tai tiputtanu puomia. :> Sitten pieni käyntitauko, ennen kun tultiin sarjaa. Sarja oli tosi haastava tulla, koska kentälle on tullut aika syviä "uria", ja sarja oli suoraan niiden jälkeen. Tultiin kuitenkin pari kertaa, mut kieltämättä se oli aika sähläystä.. Tultiin Demon kanssa vielä kerran. Suju ihan hyvin, ja käänsin esteen jälkeen ruunan oikealle. Olin sinne itsekin jo menossa, mutta heti esteen jälkeen Demsku päättikin tehdä jonkun ihme sivuloikan oikealle. Lensin polvilteni pehmeään lumeen, ja lähes äänettä poika sitten lähti ravissa portilla. Ainoo ajatus sillon oli "eiei, ei portista pihalle". Mut minkä sille mahto, Demppa täyttä laukkaa ylös. Nousin heti ylös ja päättäväisesti lähettiin Sylvin ja Aukun kanssa ylös. Yllätys yllätys, Demo löytyi heiniä syömässä.. Sain sen sitten heti kiinni, talutin ruunan kentälle ja laitoin samalla portin kiinni. Otettiin sarjasta toinen "este" pois, jotta se olisi helpompi tulla, ja nostettiin yksittäinen pysty 70cm. Lopputunti sujuikin tosi hyvin, Demo kuunteli apuja ja nosteli jalkojaan. :)
Loppuun vielä hyvät loppuravit ja -käynnit, koottiin myös esteet pois. Tallissa sitten hoidettiin huolella, ja tein Demolle porkkanavenyttelyt. Joo, seittemän aikaan lähettiin sitten Aukun kyydillä pois.

Oon nyt varmaan ottamassa Demoa ylläpitoon, kunhan vanhemmat suostuvat (ja ovat kyllä kokoajan enemmän sen kannalla). :) Päästään näin kehittyyn enemmän ja onhan se ihan kiva kun kaikki "valtuudet" on omissa käsissä. Laitan tähän loppuun vielä pari kuvaa, ettei koko postaus mene tylsäksi. :D

Aukku ja Demo, krhm melkein parhaat kamut :D
"nii ja sit olin sillai wow ja.."


lauantai 28. tammikuuta 2012

...

Älkää ikinä enää luottako mihinkään mitä sanon :'D En selvästikään pysty blogia päivittämään, mutta ehkä kiinnostus riittäisi siihen että muutaman kerran viikossa laitan jotain kuvia.. Oon tosiaan aika ahkeraan kuvaillu vähän kaikenlaisia asioita, voisin muutamia otoksia laitella. :) Ja hei, en todellakaan oo haka tän kameran käytössä vielä.




 
 

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hups...

Pahoitteluni etten ole kirjoittanut, jotenkin ei ole ollut inspistä yhtään.. Mutta nyt voisin herätellä taas blogin hiljaiselolta. :) Jos aloitetaan siitä, että joulu vietettiin Espanjassa. Oli kyllä ihan kivaa, paits en päässyt uimaan ollenkaan... Uusi vuosi meni vähän penkin alle, kun nukahdin jo yhdeksän tienoilla, mutta muuten ihan jees. Koulukin alko ihan mukavasti, nyt vaan oon vielä vähän kipee mutta mitää pienistä!

Tänään hiihtoratsastusta Auran ja Sylvin kera :) Kivan näkönen ilma, vaikka onkin reilusti yli 10 astetta pakkasta.. Kattoo miten pääsen vaan tallille, jollei Auralta saa kyytiä nii ei muuta kun käveleen. :D Otan myös kameran (ainiin ostin kaveriltani järkkärin!) mukaan niin saan sitten kuvia tännekin päin. Tää nyt oli vaan tämmönen pikapostaus, illemmalla tulee sit parempi. :>