tiistai 12. kesäkuuta 2012

Keltasta pukkaa

Eilen meillä oli hyvääkin paremmin menneet kisat. :) Lähettiin puol kolme jälkeen KT-tallia kohti Sastamalaan. Matka kestäisi n. tunnin. Matkalla sanoin Auralle jotain "Demo on varmaan ihan keltanen tuolla perällä. Se on banaani", ja ton täyty olla ennuste meidän sijotuksesta. :D Mut sit paikan päällä juotettiin hevoset ja ihan rauhassa niitä laitettiin yms. Sit oli rataan tutustumista, oli toosi helpon tuntunen rata ja muistin sen heti. Sit käveltiin Demon kaa aika pitkään ennen ku päästiin verkkaan maneesiin. Alkuun oli tosi pirtee mut sit kun tottu maneesissa oloon, oli taas oma laiska ittensä. :D Ekat hypyt oli ihan ok, vähän laiskoja mutta kun sain käynnistyyn niin oli jees. Sitte aika nopeesti päästiin lähteen 50-60cm radalle, päästiin virhepisteittä perusrata, uusinnasta tippu harmillisesti yks puomi. :/ Mut Demo oli tosi hyvä ja virkee! Sit oli kauan odottelemista ennen kun edes seuraavan luokan verkka alko, kun rataa nostettiin vaikka kuinka kauan. Varmaan 45min kulu siihen, että 5 ihmistä nosteli jokasen esteen kerrallaan. Eikä esteitä tarvinnu edes siirtää. -.- Otti vähän päähän.. No sekin rata oli onneks tosi helppo muistaa, joten menin taas talutteleen ja käveleen Demon kaa. Sit verkkaan ja radalle. 70-80cm radalla Demo oli taas tosi hyvä ja kuunteli pohjetta ja apuja hyvin! Molemmista tulikin nollat ja oltiin viidensiä. :) Just viis ekaa sijottu, saatiin keltanen ruusuke ja 17e lahjakortti Hööksiin. Oli tosi kiva päivä ja olin supertyytyväinen Demoon! Kotiin tulin vasta kymmenen jälkeen.

 Oon aika pirteenä tässä.
 

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Esteistä kouluun

Oon ehkä maailman ylpein Demosta! Tänään Aura tuli meille jo aika aikasin, lähettiin tallille pyörille. Siivottiin rauhassa karsinat ja tarhat ja mentiin sit syömään pihalle eväitä. Huomattiin että rupes ilma tummeneen aika paljon, joten haettiin hepat sisään. Ja just kun saatiin ne talliin, alko ihan älyttömän kova kaatosade.. No onneks meidän hepat pysytteli kuivina. :) Harjottelin Demon harjalle tekemään lettejä huomisiin kisoihin, sain semmosen jännän letin väsättyy ylös ja tein muutaman onnistuneen nutturan. Sitten lähettiin sateen lakattuu ratsastaan ilman satulaa, ja heti kun noustiin ratsaille alko sataan. <3 Ihanaa, mentiin kuitenkin kentälle. Aluks käveltiin ja ravattiin ihan pitkin ohjin possujonossa, jonka jälkeen ruvettiin harjotteleen koottua ravia. Mun päässä sytty lamppu kun huomasin Demon kokoavan nätisti askeltaan ja rupeavan kulkemaan korkeassa peräänannossa tasaisesti (jota se ei varmaan koskaan ennen oo mennyt noin hienosti!). Olin iha happyhappy, mentiin jonkin aikaa siinä kootumpaa ravia ja olin ihan innoissani tajutessani kuinka hieno Demo oikeasti oli. Sit otettiin samalla tavalla koottua laukkaa, enkä voi edes kuvaila sitä tunnetta joka siinä oli. :D Herra laukkas nätisti kootusti ja jopa tässäkin korkeassa muodossa, tietysti aina on parantamisen varaa mutta tästä on hyvä jatkaa! Koin ahaa-elämyksen tajutessani, kuinka Demoa pitää ratsastaa. Meistä tulee vielä gp-tason kouluratsukko! No ehkei ihan, mutta älyttömän hienohan poika on ja vasta tänään sen tajusin. Otettiin myös yksi hyppy loppuun, suju sekin ihan hyvin. Tallissa pesin Demon jalat ja mahan hyvin kun ne oli mennyt ihan kuraan, pesin myös suitset ja omat saappaani.

Huomenna olis sitten ne kisat, mennään tosiaan 50-60cm ja 70-80cm. Koitan saada jonkin laista kampausta Demolle väsättyy, vaikka en siitä lopputuloksesta lupaa.. Koitetaan huomenna lähtee ihan positiivisella mielellä kattoon minkälaista haastetta toi KT-talli antaa meille, toivotaan ettei tällä kertaa mitään derbyyn liittyvää.. Kuvia tulee joskus myöhemmin, nyt olen toisella koneella.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

"AURA, TUOLLA ON TERRORISTEJA!"

Hahaha mua naurattaa jo tätä tekstiä kirjottaessa tän päivän hössötys. Lähettiin Demon ja Sylvin kanssa rennolle maastolenkille ilman satulaa. Sit kun päästiin sinne laukkasuoran "ylös", eli mettään käveleen niin huomattiin kaks tummiin pukeutunutta miestä lähekkäin. Olin siinä Auralle sillain "Aura kato, onkohan noi terroristeja" ihan läpällä ja naurettiin molemmat asialle. Sit kun päästiin laukkasuoralle, ravattiin ensin toiseen päähän ja lähettiin käveleen siihen päähän missä nää miehet oli. Sit ne oli siellä toisessa päässä ja me melkein toisessa päässä, kun huomattiin ne. Mun on pakko laittaa tähän keskustelu, mikä me käytiin. S = minä, A=Aura
S: "Aura, tuolla ne terroristit on!"
A: "Mieti jos ne oikeesti olis jotai terroristeja.."
S: "Hui, ne muute varmaan oikeesti on!!!"
*sit me ruvettiin pelkään niitä oikeesti, ja huomattiin kun miehet heitti jonkun keltasen esineen mettään.*
A: "Heittiköhän ne miinan, vai GRANAATIN!?"
S: "Hyi apua häivytään täältä!!"
A: "Mut jos ne ampuu meitä, niin mihin se luoti pysähtyy? Mut lähetää tolle sivupolulle nyt äkkiä !!"
S: "Joo mennää sinne, voidaanko me ravata se.."
Aura ylpeenä toteaa: "Voidaan me mennä se, koska nää hevoset on menny bankettia!"
S: "Joo mennään tästä sit.."
*lähetään sit sinne mettään ja huomataan et ne miehetkin menee mettään.
S: "AURA ne jahtaa meitä ihan varmaan ku ne meni mettään NYT MENNÄÄN!"
*karautettiin sit mettän kautta tielle ja mentiin siitä ns. takasin miehiä kohden, vaan eri tietä. Sit kun mentiin toiseen mettään, kuultiin jonkun miehen sanovan kaukana möreellä äänellä "HEI".
S: "VOI EI, tuolla on niitä terroristeja lisää!"
A: "MEIDÄT ON SAARRETTU!"
S: "Mut mennää hiljaa käynnissä kattomaan niitä ekoja terroristeja ja yllätetään ne, koska jos ne näkee meidät nii voidaan äkkiä kääntyä ja laukata pois."

*Aura sit tietty lähti ravaamaan niitä kohti.*
S: "Eiei kun käynnissä.."
A: "Mut jos ne näkee meidät niin voidaan vaan laukata laukkasuoraa lujaa niin ne ei saa meitä kiinni!"
S: "Nii mut entä jos ne ampuu meidät alas?"

A: "Ainii... Mut Demolla on ryntäissä tommone panssari nii se ainaki suojaa!"
S: "Nojoo... Ja jos se osuu sen läskiin mahaa nii luoti varmaan kimpoo takas!"
A: "Huhhuh, nyt mä kohta katon terroristii silmästä silmään.."
S: "APUA tuolla ne kävelee! Ihan varmaan ne on seurannu meitä sillo äsken, miks ne muuten tulis tuolta takasi?"


No sit lopulta mentiin sinne laukkasuoralle ja huomattiin, että siellä oli kaks miestä heittelemässä frisbeetä.. :D:D Ei ne nyt tällä kertaa ollutkaan terroristeja, tosin ne laukut näytti epäilyttäviltä.. Ja se keltanen "miina vai granaatti" oli tosiaan keltanen frisbee, ja kun ne oli lähteny mettään ne oli lähteny hakeen sitä. Jep, no meillä on mielikuvitusta. Oli vaan pakko laittaa tänne blogiin kun tää meidän ajattelutapa huvittaa niin paljon! Pelättiin ihan tosissaan että siellä olis terroristeja...


Kaiken lisäks kun tultiin semmosta jyrkkää alamäkee käynnissä, Demo sai päähänsä lähteä ravaamaan sitä ja hypätä semmosen 50cm tukin yli ja tosiaan JYRKÄSSÄ alamäessä... Ja mun jalka pamahti siinä rytäkässä puuhun ja taittu, eikä pariin tuntiin voinu kunnolla asettaa sille painoa. Idiootti hevonen, ei kukaan voi olla noin tyhmä että hyppää tukin yli ihan älyttömän jyrkkään alamäkeen.:D Muutenkin virtaa tuntu löytyvän aika lailla, mut hauskaa ainakin oli..:D Sit vielä kun tultiin pyörällä pois alamäkee ja jouduttiin jarruttaan kun auto tuli tielle, niin Aura oli siinä sillain "NONII VEIT SITTEN MEIDÄ VAUHD... no kiitos" kun se lopulta päästi meidät siitä ohi. Meil on ehkä maailman huonoin huumorintaju. :D Kuvia tästä päivästä joskus myöhemmin. :p

Ei derbyä, kiitos!

Huhhuh, mikä päivä eilen. Lähettiin tallilta kolmen aikaan luottavaisin mielin ESTEkisoihin. Mutta päästyämme Herttualaan siellä olikin ihan kunnon DERBYkisat.. :DD Kentältä löytyi bankettia, iso vesilammikko joka ällötti Demoa, sitten semmonen pieni mäki jonka päällä oli este ja siitä suoraan alamäkeen, sitten "syvennys" eli hyppy alas, pari askelta ja ylös ja kaikkee muuta kammottavaa. Oltiin Aukun kanssa aika järkyttyneitä kun päästiin paikalle, eihän me tälläseen oltu varauduttu... Kun otettiin hevoset pois traikusta, Demsku oli ihan jännittyny ja tuntu et olis voinu lähtee käsistä millon tahansa. Käyttäyty kuitenkin ihan asiallisesti, ja kun päästiin lämppään niin oli aivan super! Ei tarvinnu käskee ollenkaan eteen vaan kaasu tuntu kulkevan itsestään ja olin super tyytyväinen. Mut sit se rata... Eka este suju ok, siitä sinne syvennykseen Demo ei suostunu ekalla kerralla menene vaan sujahti ohi.:D Tokalla kerralla meni, kolmas este ok, samoin neljäs ja viides ja kuudes. Mut seiskalla oli semmonen että piti mennä veteen ja suoraan vedestä hypätä este, ja Demo ei suostunu sit sitä meneen vaan kiels kaks kertaa ennen kun meni. Eli meidät tyylikkäästi hylättiin, mutta oli tääkin ihan mielenkiintonen kokemus.. ;) Olin kuitenkin tyytyväinen Demoon kun se edes yritti parhaansa ja meni yllättävän hyvin kaiken maailman erikoisia maastoesteitä! Naurattikin koko loppuillan tää erehdys, mutta ei voi mitään. Seuraavat kisat on tasan viikon päästä maanantaina KT-tallilla, mennään nyt kyllä ihan esteluokkiin 50-60cm ja 70-80cm.:) Sit vielä toiset kisat tässä kesäkuussa on Osaralla, sielläkin mennään 60cm ja 80cm. Mutta eilen Demo oli kuitenkin heinoin! <3 Laitan vielä pari kuvaa jotka äiti otti meidän kameralla.

Rataan tutustumista. :D Toi este oikeessa kulmassa oli se, jolle demo tosiaan kielsi.


hienoin <3