sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Vauhdikasta maastoilua & joulukuvia

Eilen ei sitten tullutkaan postausta, hehhe...
 Tänään kuitenkin lähdin joskus ennen kahta tallille, Aurakin oli tullut samoihin aikoihin. Haettiin heti ensin hepat sisälle, ja aika hitaasti ne siinä harjattiin ja hoidettiin ym. Sitten mentiin pihalle ottaan vähän jouluisia kuvia, jotka ei mun ja Demon osalta kylläkään hirveen hyvin onnistunut.. :D Demskulla oli koko ajan sellanen tyhmä ilme, ja laatu oli ajoittain aivan hirveää. Kaiken lisäks siellä sato lunta ihan hirveesti, jotka sitten näkyi kuvissa isoina viiruina.. Nojoo, kuvat saatiin otettua ja kuvattiin vielä Sylvi, jonka kanssa kuvaaminen olikin huomattavasti helpompaa kun ei satanut lunta ja ponilla oli kivat ilmeet. :D No joo, sitten laitettiin loputkin varusteet ja lähettiin pikkuhiljaa maastoa kohti. Alkuun Demo oli tapansa mukaan laiska ja oikein tahallaan hidasteli Sylpyn perässä, mutta pikkuhiljaa päästessään ravaamaan verty siitä. Kun päästiin laukkasuoralle asti, oli jo ihan pimeetä. Onneks valona toimi lumi, nimittäin nähtiin ihan überhyvin! Alkuun mentiin vähän laukkasuoralla ravia, jos olisin antanu yhtään ohjaa niin Demsku olis painanu sellasta vauhtia eteen ettei mitään rajaa. Laukattiin sitten vähän jyrkähköä mäkeä, ja käytiin kiertelemässä muualla, ennen kun palattiin laukkasuoralle. Eka rauhallista ravia ja sitten laukka. Demo lähti heti kyllä kuin tykin ampumana eteen, ja kiihdytti vauhtia kunnolla loppuun. :D Laulettiin kuitenkin Aukun kanssa vaan lauluja selässä ja naurettiin, don't take it so seriously! Ja laukkasuoran päässä on niin jyrkkä mäki, että jos hevonen sitä yrittäin kiivetä niin lentäis selälleen. Eli nou hätä, kyllä vauhti loppu kun päästiin päähän asti. Kierreltiin taas vähän eri paikoissa pitkin ohjin ja laulettiin ihan omamuokkaamiamme biisejä, ennen kuin palattiin suoralle. Demo oli niin menossa, että pidin sille pienen kurinpalautuksen pariinkin otteeseen. Tän jälkeen osas kyllä kunnioittaa vähän ratsastajaakin. :) Vauhti kiihtyi kyllä ihan hirveesti loppua kohden, mutta menkööt, sai vähän päästellä energiaa.. Sitten vielä kunnolla ravia ojennuksessa takaisin päin. Laukattiin vielä aika paljon mäkeä ylös, Demolla hirvee energianpurkaus koko ajan. :D Oli ihan parasta, ja tosiaan ruuna oli ihan menossa jos yhtään antoi ohjaa. (y) Joo o mikäs siinä. Palatessamme tallille oltiin kaikki ihan märkiä, kun puista oli tippunu kaikki lumet meidän niskoihin tietysti. Hoideltiin hepat sitten tallissa ja laitettiin loimet niskaan. Eipä tänään kummempaa, mutta oli aika muikee maasto! 
Tää on ainoo yhtään siedettävä kuva, mutta noi Demon silmät ihan hirveet. :( Aukun järkkärillä tuli kuitenkin parempia kuvia, niitä voin tänne myöhemmin lisäillä. Ainiin, tallia oli koristeltu tosi kivoilla koristeilla, lisään niistäkin pari kuvaa! 















 Tämmöisiä pieniä (n. 3x3cm) lahjapaketteja oli siellä sun täällä. :> Aiko söpöjä ne oli, niitä olis mahtunu vaikka kuinka monta yhdelle kämmenelle! Tossa alempana sitten joku söpö pikku kukka. Pahoittelen näissä kännykkälaatua..




Innostuin tässä kuuntelemaan joululauluja! Yleensä en ole ottanut mitään stressiä Joulusta, mutta kieltämättä pistää nyt miettimään että mitä kellekin ostan.. Voisin vaikka tiistaina lähteä ostoksille!

Joulupukki lahjoja laittaa                                                                                                                 
koko vuoden pajallaan,
sitten jouluiltana taittaa
pulkassansa taivaltaan.
Kiltit lapset silloin lahjat saa,
vaan yksi seikka heitä huolettaa:
Jollei jouluna ole lunta,
voiko joulupukki tullakkaan.
Hän ei pulkallaan pääse kulkemaan
lumetonta pintaa maan.
Jollei jouluna ole lunta,
kuorma-autonko lainaa hän?
Vaiko lahjoineen junan tungokseen
pukin luulet pyrkivän?
***************************************************************************
Muistat Tuhkimon, Lumikin, Ruususen varmaan
ja Punahilkan 
ja sudenkin harmaan.
Mutta poro tää sulta usein unhohon jää...
Petteri Punakuono oli poro nimeltään
ollut ei loiste huono Petterimme nenänpään.
haukkuivat toiset illoin 
majakaksi pilkaten.
Tuosta vain saikin silloin
Joulupukki aattehen.
Aattoilta pitkä on,
taival valoton.
Petteri vois nenässään valon tuoda pimeään.

Rauhaisaa Joulun odotusta, ja muistakaa; tontut tarkkailevat!

3 kommenttia: