sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

I wanna go!

Otsikko kuvaa oloani tällä hetkellä aika täydellisesti, oon nyt ollu kipeenä koko vknlopun joten aika käyny vähän tylsäks. Olisin tänään menny Aukun, Sylvin ja tietty Demon kanssa maastoon mutta ei nyt sitten oikein sopinutkaan.. Eilisen olin ihan kotona, kävin äkkiä tallilal viemässä Demolle lisää kivennäistä ja porkkanoita. Käytiin myös samalla Hööksissä, ostin hanskat ittelleni. Porukat kävi samalla myös kaupoissa, mut ite nukuin autossa. :D Loppupäivän olin kotona ja illalla katottiin iskän kanssa jotain kauhuleffan tyylistä? Tänään oli pakko lähtee mummin synttäreille, kun täytti 70 vuotta, mut en sielläkää kauheesti muuta tehny kun kattellu tv'tä.. Nyt sitten tässä, eilen otin myös kuvia joita voisin tänne lisäillä. :>
Demo ei onneks jääny tänään liikuttamatta, vaan Bobi lupasi sillä ratsastaa. Hyvä näin, ei ite tarvinnu mennä karsinaa siivoon ja laittaan ruokia..





Tässä nää hanskat, musta tosi kivat! Äiti innostu ostaan Demolle nameja..

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Esteitä!

Jeee oli kiva päivä tänään! :) Tulin tallille siin puol kakstoista, Aura olis tulossa joskus puol kaks joten otin sitten karsinan rauhassa ja hain Dempan sisälle. Päätin tänään harjata käytävällä, kun ajattelin että karvaa lähtis.. Ja onneks harjasinkin, herran jestas en oo ikinä pyöritelly siitä noin paljon karvaa pois! Noo siinä meni sitten ensimmäiset 50min, Aura ehtikin tulla siinä ajassa joten laitoin kamat päälle ja menoks. 

Heti alkuraveissa Demo tuntu tosi hyvältä, sai alkuun mennä vähän rennommin uralla. Sitten siirryttiin keskiympyrälle, jossa Aukku piti hirveetä rääkkituntia. Ei ny, oli ihan sairaan kivaa olla opetuksessa! Demsku taipu tosi hyvin eteen alas ja oli hyvin rento kädelle. :) Pitkästä aikaa oli semmonen oikeesti kiva fiilis. 

 Mentiin siinä sit jonkin aikaa ihan perusjuttuja ympyrällä. Mun piti heittää liivi ja sen alla oleva välitakki pois kun tuli niin älyttömän kuuma, huomasin myös että Demo oli ihan hiessä jo alkuravien jälkeen.. :D Teki kuitenkin hyvin ja rehellisesti töitä, mihin olin supertyytyväinen! Otettiin myös ravissa puomeja mukaan, ja siitä siirryttiin työskenteleen laukassa. Mentiin vähän pienempää ympyrää puomien avulla, ja olin positiivisesti yllättynyt kun Demo taipu tosi hyvin ja meni aika ajoin jopa peräänannossa! Nyt se on ollu laukassa aika jäykkä, joten oli tosi kiva että se on nyt ruvennu rentoutuun enemmän. :) Sitten vähän päästelyä uralla, ennen kuin pidettiin pieni tauko. Sen jälkeen alotettiin hyppääminen, suju tosi kivasti vaikka välillä tuntu että Demppa vaan nappas kiinni kuolaimesta. :D Sit kun ruvettiin meneen pelkkää ristikkoo, suju taas hyvin ja kaikki oli hanskassa. Aura keksi meille semmosen radan, että ristikko > laukanvaihto siinä päällä > pitkällä sivulla oleva pysty > ristikko > laukanvaihto siinä päällä > ympyrän kautta ristikko uudelleen ja vielä laukanvaihto siinä päällä. Demo oli ihana ja teki vaihdot ihan kuten pyydettiin. (: Sitten loppuun vielä vähän isompana pystyä oikeesta kierroksesta, alkuun tuli vähän outoja loikkia ja kerran se lähti ihan liian läheltä, viimenen hyppy onnistu kuitenkin tosi hyvin ja siihen oli hyvä jättää! Oli kerrassaan loistava päivä, laittelen vielä kuvia. :>


lähti vaan vähä liian kaukaa, sen näkee mun ilmeestäkin :D

90cm :)<3
 Aukku toimi kivasti kuvaajana, tulin vasta seitsemän aikaan pois tallilta, eli aika vierähti ihan mukavasti!

torstai 8. maaliskuuta 2012

Haaste

Eli tehtävänä on:

1. kiittää tunnustuksen antajaa
2. kertoa itsestään 7 faktaa
3. lahjoittaa tunnus 5 bloggaajalle
  
 
1. Kiitos Bobi !
 
2. 1) Olen harrastanut ratsastuksen lisäksi mm. koripalloa, jalkapalloa, pianonsoittoa ja balettia, joista mitään en harrastanut kolmea vuotta enempää. Ratsastusta taas olen harrastanut kesällä 6 vuotta.
   2) Meillä on lemmikkeinä tällä hetkellä kolme kesyrottaa. Maaliskuun lopussa tulossa myös kissa, sekä labradorinnoutaja.
   3) Ennen Demoa en ollut omistanut yhtäkään vuokrahevosta pidempään kuin muutaman viikon. Syinä olivat mm. myyminen, "paremman" vuokraajan löytäminen sekä ähkyyn kuoleminen. Demoa olen vuokrannut 3.4.2011 asti, ja nyt se on minulla ylläpidossa.
   4) Pelkään pimeää. Jo pienestä pitäen olen pelännyt ihan järkyttävästi pimeää, nykyään se on vähän "lievempää" mutta pelkään sitä silti. Jos olen pimeässä talossa yksin, laitan kaikki valot päälle ja käperryn peiton kanssa johonkin nurkkaan, ettei "talossa oleva murhaaja löydä minua". Olen joskus hävennytkin tätä pelkoa, nykyään siedän kyllä pimeässäoloa mutta jotenkin epäillyttää silti mennä pimeän metsän ym. läpi.
   5) Rakastan vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Esim. ratsastaessa en tyydy menemään esteitäkään rauhallisessa tempossa, ei siinä olisi mitään hauskaa. Sen sijaan haluan mennä lujaa, hallinta täytyy kyllä pitää. Vauhtia olen rakastanut aina, se tulee olemaan varmaan yksi "intohimoistani" elämän loppuun saakka. :>
   6) Yksi mahdottomuus on olla koneella ilman musiikkia. Tätäkin kirjottaessani on pakko kuunnella jotain tai tylsistyn ja jätän sikseen..
   7) Rakastan laulamista, mutta olen aivan surkea siinä. Tämän takia hoilailen aina kun ihmisiä ei ole paikalla... :D

<3 Ylläpito Maaliskuu 2012 >> 























EN haasta tässä ketään, tehkää jos haluutte. :D

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Kuvailua & tunti

Tänään oli taas Nitan tunti! Heti tallille päästyämme kävin moikkaamassa Demppaa tarhassa, ja ruuna tietysti oli ah, aina niin ihanalla tuulella ja luimi minkä ehti. Harjattiin hevoset tosi hyvin ja laitettiin rauhassa kuntoon, ja mentiin varttia ennen tunnin alkua jo kentälle lämppäämään. Demsku tuntu hirveen jäykältä alkuun, mutta rupes sitten vertymään kun alotettiin työskentely. Aiheena oli tänään väistöt, mikä olikin ihan hyvä. :D Mentiin alkuun käynnissä ja ravissa väistötehtävää, laukassa sitten tehtiin semmosta että keskiympyrä, siirtyminen raviin ja taas väistöihin ravissa. Demo sai jonkun ihmeen virtapiikin ku alettiin laukkaan ja rupes painaan kädelle, mutta loppua kohden taas oli ihan hyvä ja väistötkin suju. :) En jaksa hirveesti kirjottaa, ajattelin että laitan nyt enemmän kuvia. Otettiin tänää tosiaan paljon kuvia Aukun kanssa, Demsku oli yllättävän hyvällä päällä ja piti korviakin poikkeuksellisesti hörössä!


 

 Jouduin tänne ottaan samat kuvat mitä on facebookissakin, kun vaihdoin profiilia enkä tänne niitä ladannut.. No mutta, huomenna olis aikeissa Sylvin & Aukun kanssa tehä ihan jotain maastakäsintyöskentelyä ja päästää hevoset ehkä vapaaks, tiistaina sitten jotain perusratsastusta ja tälläi. :) Pitäs nyt käydä jossain kaupassa/kirpparilla ostaan joku hyvä ja ohkanen takki tai liivi keväämmälle.. Mutta ei tän kummempaa, huomiseen!