keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tiistain ja keskiviikon kuulumiset

En ehtiny (krhm, jaksanut) eilen kirjoitella, joten saatte nyt kuulla kahden päivän kuulumiset tällä erää. :) Joulukuussa koitan melkein, melkein joka päivä päästä kirjottamaan. Se vaan on mulle jotenkin erityinen kuukausi, kun jotenkin tulee rauha maahan ja eletään sellasta lepposta aikaa. Ainoo mikä tän kivan tunnelman pilaa, on että ulkona tulee taivaan täydeltä vettä. Talvesta ei siis tietoakaan, valitettavastikaan. No mut kai ne pakkaset kohta tulee, toivotaan ainakin parasta. Sain eilen suklaakalenterin, päätin nyt tänä vuonna ottaa ihan normaalin, siitä tulee aina jotenkin kotoisampi mieli.. No mutta kuitenkin jatketaan eteenpäin, kerron vähän eilisestä.

Tiistai
Päätin kerrankin olla tiistaina aikasin Kravissa, joten heti kun päästiin koulusta (14.45), tulin sellanen vauhti päällä kotiin ettei mitään rajaa! Matkaa on joku 1,7km ehkä, inhottavasti tähän suuntaan on ylämäkiä. Joo no ehdin sitten just just siihen 15.10 bussiin, joten sinne vaan. Yleensä bussimatka Bobille kestää sen 40-45min, joten arvatkaa vaan menikö hermot kun bussilla kestää melkein tunti sinne! Oon tosiaan tosi lyhythermoinen, ja tiedän varsin hyvin missä aikataulussa bussini kulkee, jonka takia jos se on myöhässä tekisi mieli näyttää keskisormea jokaiselle vastaantulijalle. :D No sit kun vihdoin pääsin Bobille asti, tytön äiti heitti meidät tallille. Kävi heti ilmi, että Jesti menisi ekalla puoltuntisella. Laitoin sitten ruunan siinä kuntoon ratsastajan kanssa. Hain myös siinä välissä Lorin (jolla tänään menisi, lempparini ratsastaa Kravissa) sisälle.
 kys. kuva otettu joskus kauan aikaa sitten, kuitenkin pääasia että tajuatte kuvassa olevan Lorin. :) Hain siis tamman siinä sisälle ja jätin karsinaan joksikin aikaa. Kävin auttamassa Jestin ratsastajan maneesiin, laitoin vyön + jalustimet ja palailin sitten talliin. Puoltuntisen aikana laitoin Lorpalle pintelit jalkaan ja tietty harjailin ja tälläin. Hain vielä Jestin maneesista tunnin loputtua, ennen kuin laitoin Lorin kokonaan valmiiks. Tamma anto laittaa kaikki varusteet ihan kiltisti. Käytiin maanantaina Hööksissä, mukaan tarttu kypärä, hanskat ja kengät. Nyt pääs kaikki ekaa kertaa käyttöön sitten. Ennen kuutta lähettiin maneesiin, odotin hetken ennen kun pääsin nousemaan selkään tuolin avulla.
Alkutunnista käveltiin jonkin aikaa, ennen kun kerättiin ohjat ja tehtiin vähän pysähdyksiä, peruutuksia ja pieniä väistöjä. Lori vastusti vähän ohjastuntumaa mut parani sit kun siirryttiin raviin. Alkuun oli vähän töksähtelevä askel, mutta sai onneks sitten taas askeleen auki ja meni omaa liidokasta raviaan. :) Oli taas ihana päästä tamman selkään, kuten mainitsin on ehdottomasti lempparini ratsastettava Kravista (Jestin rinnalla, tietysti)! Mentiin myös sellasta puomi-/kavalettiharjotusta käynnissä, aluks Lori keskitty hyvin mut toisessa suunnassa tuli huomattavasti enemmän kavalettien pudotuksia ja kolautuksia kun koko ajan meinas keskittyminen herpaantua. Laukat mentiin ihan vapaasti uralla, oli neidilllä kieltämättä vauhti päällä! Mut kivaa se vaan oli, nautin hirveesti laukasta ja oli kiva taas päästellä.. ;) Lori jäi sit vielä tunnille, joten menin riisumaan Jestiltä varusteet kun ruuna ei mennytkään tunnille. Ponin sijaan meni siis Lori, jonka ei aluks pitäny mennä. Lähettiin Bobin kyydillä taas pois. Oli kiva päivä, kuten aina tuuppaa oleen Kravissa! :-)

Tänään menin Hepomäkeen yksin, kun Aura ei tullut eikä Bobi tosiaan enää käy siellä. Mennessäni oli jo pimeetä, vaikka kello olikin vasta neljän tienoilla. Tein ensin Demon ruuat ja hain ruunan sitten sisään. Siinä samassa huomasin viestin Johannalta. Demsku on eilen hierottu, jotenka otetaan tää ja huominen aika rauhassa. :) Pojalla oli tarhassa loimi, joten ei tarvinnu sen kummemmin harjailla. Nopeasti päästiin lähtemään kentälle, menisin tänään ihan rennosti ilman satulaa. Kentällä oli alkuun aika monta ratsukkoa, meidän lisäksi kolme, joten oli vähän tilanpuutetta. Pikkuhiljaa jokainen sitten lähti, ja kun nostelin laukkoja, huomasinkin yhtäkkiä että mehän oltiin siellä viimeisiä! No joo, ihan perustouhuilua muuten Demskun kanssa, alkuun oli aika jäykkä ja tahmee mutta laukoista piristy. Ihan pari nostoo laukkoja vaan tein ja nekin aika vapaasti sai ruuna mennä. Hoidin pojan tallissa hyvin ja annoin pari porkkananpalaa venytyksien kera. :> Lähdin sitten aika pikaisesti kotia kohden, taas tuttua, pimeetä tietä pitkin vaan polkemaan..

Jaahas, sitten vaan sitä Joulua kohti odottamaan! Koitan mahdollisimman usein tänne sitten rustailla, jos nyt tuli useempaan otteeseen tätä tekstinpätkää. :DLöysin tässä tooosi vanhoja kuvia, jotka toi kivasti muistoja mieleen, joten laitan niitä tänne!
Bobi :)<3 #1
 Vasemmalla minä itse ja Bobi. Uskokaa vaan, tällästä meillä on aina, normaaleista kuvista ei edes puhuta. :D Oikealla sitten Bobi ja tämän hoitsu Kalver. Niin no, kuvat sanovat enemmän kuin tuhat sanaa, eikö se niin mennyt?








!

Tokavikassa kuvassa minä ja Aukku joskus 2010 kesällä! Normaalia mielikuvaa meistä on ihan turha yrittää kaivaa, sitä ei kyllä voi saada vaikka kuinka yrittäisi. Viimeisessä kuvassa sitten koko meidän talliporukka koossa (paitsi Eve). :) Itselle tuli jotenkin hyvä mieli kattoessani näitä. :D

Huomenna sitten aloitellaan se Joulukuu, silloin lisää!

lauantai 26. marraskuuta 2011

Lauantai

Eilisestä en jaksanut kirjottaa, kun ei oikein ollu minkäänlaista inspistä. Mut tänään menin sitte puol yhentoista aikaan Kraviin. 11.30 alkais eka puoltuntinen, ajattelin ettei Jest sinne menis kun nyt oli näin valostakin. Noo kyl se sitten olikin menossa. Käytiin eka Bobin kanssa juoksuttamassa Kalveria maneesia, otin vähän liikaakin kuvia ja videoita, jotka laitoin sitten koneelle. Kun tultiin maneesista, menin laittaan Jestin valmiiks. Ruuna oli ihan sika sulonen kun katteli taas pihalle sillain söpösti. :3 Noo nyt ei enää tartte onneks peittää silmiä, joten laitoin vaan sieraimet peittoon ja lähdin viemään ponia maneesiin. Bobi tuli avaan oven meille ja laitto sen sitten kiinni. Hyppäsin selkään ja alotin kävelemisen ihan pitkin ohjin. Oli _tosi_ outoo istua pitkästä aikaa Jestin satulassa, oon sillä menny satulalla joskus keväällä ehkä? Ilman satulaa oon siis vaan menny, mut oli taas kivaa vaihtelua. :) Mentiin ihan käyntiä, otettiin väliin yks ravipätkä mut muuten ihan kävelyä. Tein myös pari takaosakäännöstä ja vähän väistöä. Sitte kun ratsastaja tuli maneesiin, käänsin kaartoon ja hyppäsin alas. Jäin vielä taluttaan Jestiä tunnille, siin olikin vaan kolme ratsastajaa. Tunti meni kokonaisuudessaan ihan jees, paitsi että meitä taluttajia juoksutettiin järjettömän paljon! Juostiin sellaset kaks kierrosta isoa maneesia ympäri ponien vierellä kun ratsastajat halus ravata. Ja sen jälkeen vielä Jestin ratsastaja sano jotain että "huhhuh otti voimille, jalat tuli kipeeks kun kevensin". Miettikööt mitä mä olin joutunu just tekemään! Nojoo, mut tunti meni ihan hyvin, sitte annoin Jestin seuraavalle ratsastajalle ja menin itse Ellun kanssa talliin. Otin siinä karsinan, ja sitten päätettiin olla kilttejä ja otettiin tallin oripojan Zeussin karsinakin. :) Tai no, Ellu sen siivos kun ite leikin Zeussin kanssa. Toin vielä Jestille uutta turvetta ja sitte alkokin melkei jo tunnin tunti. Jesti lähti vielä sinne, sil meni sellanen pikkutyttö Emma joka on iha meidän kaveri. :) Meni ihan kivasti ilmeisesti, pääs Jestikin tänään ainaki liikkumaan paljon! Ellu ratsasti vielä Zeussilla, oli vähän säikyllä tyylillä kun hyppäs kerran oikein kunnolla pystyyn, kerran pukitti ja kerran käänty sillai 360 asteen ympyrän :D! Ton viimesen sain videolle mut muut jäi sit kuvaamatta. Muuten meni ihan jees. :) Illalla vielä käveltiin tallilta pois Auran ja Ellun kanssa, ja nyt sitte ihan katon Talenttia ja syön suklaata.

Huomenna olis tarkotus hypätä Demon ja Sylvin kanssa, katotaan mitä siitä tulee.. Pitäs tulla siitä raporttia nyt kun vihdoin oon terveenäkin! Ei mitään uutta tai jännittävää oikeestaan, tänään oli ihan normipäivä.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Maanantain eksymisiä

Nyt olen siis (jeejee) kipeenä inhottavasti. En päässyt tiistaina Kraviin tunnille enkä tänään Hepomäkeen Demon luo, mutta sen sijaan maanantaina kävin Demon luona. Tämän jälkeen menin kotiin ripeästi, söin, laitoin vähän enemmän päälle ja hyppäsin bussiin. Meidän tarkoitus oli Bobin kanssa mennä tallille katsomaan tämän uutta vuokrahevosta, Anssia. Sanotaanko että aika pieleen meni.. Tavattiin Bobin kanssa Pyynikintorilla ja noustiin siitä bussiin nro 90. Vaikka matka tuntui aika pitkältä, se meni kyllä lepposasti rupatellen. :) Olin kieltämättä innoissani päästessäni katsomaan uutta hevosta, vieläpä Lämminveristä, jota todellakin rakastan! Bobille oli neuvottu, että kun bussi kääntyi tieltä vasemmalle, laskettaisiin kaksi pysäkkiä ja jäätäisiin sitten. No, siinä laskettiin ja jäätiin sitten bussista. Maisema kuitenkin näytti Bobin mielestä ihan vieraalta, joten ajateltiin että oltiin jääty yksi pysäkki liian aikaisin... Käveltiin siinä pimeässä syysillassa sitten sellaiset 3 kilometriä eteenpäin asfalttitietä pitkin. Juu, kieltämättä alkoi tulla pieni epätoivo ja paniikki siinä että missä ollaan. Itse koitin pysyä mahdollisimman rauhallisena ja miettiä asiaa järkevästi, mutten kyllä mitään saanut päähän. Oltiin kiistämättä kyllä oikealla tiellä, kun siitä meni niitä bussejakin jonkin verran. Joo o, lopulta sitten päätettiin nousta tulevaan bussiin ja lähettiin kotiin. Turha siellä pimeessä kävellä..

Nyt oon siis kipeänä kotona, huomiseen asti ainakin. Päätin nyt aikani kuluksi kirjotella tännekin, kun en muuta järkevää tekemistä keksinyt. :D Lauantaina pitäisi mennä Kraviin, ja sunnuntaina (vihdoin) Demskun luo, pääsee vähän virkistäytymään tallille! Nyt oon vielä homehtumassa kotona, mutta katotaan sitten viikonloppuna. Rustaan varmaan jotain meidän eläinkatraasta tässä huomenissa, jos teitä yhtään kiinnostaa meidän kolme kesyrottaneitokaista.. (;

lauantai 19. marraskuuta 2011

Uusi ulkoasu, otsikko & kuva!

Okei, eli vaihdoin vähän kaikkea nyt aikani kuluksi. (: Uus grafiikka, uus yläkuva sekä myös kokonaan uusi otsikko! Päätin nyt sitten, etten enää kerro pelkästään mun ja Demon touhuista, vaan ylipäätään tallielämästä. Näin on paljon monipuolisempaa tekstiä, eikä itsellänikään valahda into niin nopeasti! :D No voitais alottaa tää normi tekstinpätkä tästä päivästä...

Tänään menin _pitästä_ aikaa taas Kraviin oikein aikasin! Ja ihan selvitykseksi, Kravi on siis ratsastuskoulu jolla käyn 2x viikossa (kerran ratsastamassa, kerran hoitamassa). Tänään olin siis vihdoin ajoissa, tultiin Auran, Ronjan ja Ellun kanssa siinä 10.45 aikaan ehke tallille. Oli kaks puoltuntista, joilla tartte tulittajia. Ennen puoltuntisia Aukku kävi ratsastamassa tallin pienimmän ponin, Jerryn, maastossa ja vähän kentällä että olisi sitten pienemmillä helpompi taluttaa. Aika hupaisan näköistä oli kun paineli tallin edestä täyttä ravia menemään. :D Kävivät myös päästelemässä kentällä laukassa. :) Menin ite ekalle taluttaan vanhaa Belle-shettistä, jolla meni sellanen 4 v. pikku tyttö. :> Mentiin ihan käyntiä, ja otettiin aina pieniä ravipätkiä. Ratsastaja oli hirveen innoissaan ravista ja naurokin selässä ihan hirveesti! En menny toiselle tunnille enään taluttaan, joten otin sitten sen aikana Jestin karsinan. Ei ollu erityisen likanen, turvetta vaan oli aika vähän joten toin sitä takas. Tänään oli sitten kolme tuntia niitä vähän kokeneempien tunteja, joten oli aika odotteleminen... Mentiin vähän kattoon tokaa tuntia, ja sen aikana myös laitettiin vikalle tunnille Auran kanssa Lori kuntoon. Suski lupas, että päästäis ainakin taluttamaan Jestiä ja Kalveria maneesiin sitten tuntien jälkeen... Ellu ratsasti Zeussin, tallin shettisorin, kentällä vikan tunnin lopussa. Noo sitte ku viimenenki tunti oli loppunu, niin lähettiin pikkuhiljaa maneesiin. Jesti on ollu nyt tosi, siis TOSI, kauan lomalla, kun sillä on päänheilutussyndrooma tai joku sellanen, eli jos ulkovalo pääsee sen silmiin tai sieraimiin niin alkaa hervoton päänheilutus eikä se sit oikein millään lopu.. Tehtiin sit niin että laitettiin kaks pyyhettä pojan päähän, toinen silmien ja toinen sierainten eteen. Ei raukka oikein nähny eteensä, joten talutus maneesille oli vähän - no, horjuvaa. Päästiin sit sinne lopulta, otettiin "esteet" pois silmien ja sierainten edestä ja suitset päähän. Kävin viel hakemassa ittelleni kypärän, ja nousin sitten selkään. Alkuun kävelyä pitkin ohjin, sitten vähän pysähdyksiä ja peruutuksia ja vielä muutamia ravipätkiä. :) En oo pitkään aikaan siis menny Jestillä just tän päänheilutuksen takia, joten olin kieltämättä aika innoissani kun pitkästä aikaa taas sain istua selässä! Eikä muuten pää heilunu yhtään, aika ihmeellistä miten toi silmien & sierainten peittäminen autto. Jest pääsee jo ens tiistaina lasten tunnillekin, eli aika hyvin tää tästä lähtee meneen. :) Sit vielä vein ruunan talliin, otin suitset pois ja jätin jo sitte ihan rauhaan. Käveltiin vielä tyttöjen kanssa pimeessä ja myöhään pois tallilta, kuunnellen musiikkia ja syöden suklaata! :D Ihana päivä oli kyllä, tiistaina meillä onki sitten ilmansatulaa tunti. 

Ja huomenna pitäis sataa lunta... eli maasto tulossa featuring Aura&Syltty!

- Sara


tiistai 15. marraskuuta 2011

:D

En mitään parempaa otsikkoa keksinyt? No mutta joo, tosiaan tää on hirveesti jääny kirjottaminen, ja nyt oon sitte vähän kipee joten tulin kirjottamaan..

Hypättiin Auran ja Sylvin kanssa sunnuntaina. Tehtiin kolme estettä: yks pieni muuri, sitten okseri jossa oli vesimatto päällä ja yks tavallinen ristikko joka lopulta nostettais pystyks ja sinne tynnyri alle. Kun oltiin rakennettu esteet, haettiin hepat sisään ja ruvettiin ihan rauhassa hoitamaan.

Joo o Demo taas tosi innostuneen näkönen! :D No ei se oikeesti tollanen ollu, koko ajan korvat hörössä mut tästä kuvasta ny tuli vähän mitä tuli.(; Kuvasta kiitos Auralle! Joo tosiaan hoideltiin ihan rauhassa, meni jotain 40min (..) ja sitte pikkuhiljaa päästiin lähtemään kenttää kohti. Alkukäynnit suju aika nopeesti, sit hetken aikaa vähän taivutteluja ym., Demo oli tosi hyvä! Alkuraveissa oli taas vähän mitä oli, mut kyl se siitä lopulta oli ihan reipas. Laukoissa oli jo vähän pirteempi ja liikku kivasti eteen, tehtiin vähän temponvaihteluita ja sellasta. Pieni käyntitauko ja sitte alotettii hyppääminen ristikosta! Demsku meni ihan kivasti, kerran räjäytti puomit ilmaan ku tuli liian lähelle mut muute selvittiin ihan puhtaasti. :D Sit Aura kävi nostamassa pystyks ja tultiin sitäkin. Nyt suju jo paremmin, molemmat hepat nosti kivasti jalkojaan! Sitte alotettiin pientä muuria, alkuun ravissa ja sitte laukassa. Ei tässä mitään kerrottavaa oo, mentiin molemmat ihan puhtaasti eikä tullu mitään kieltoja tai muuta. Sitteen tuli se Sylville täysin uus okseri, jossa oli vesimatto päällä. Mentiin eka Demskun kaa malliks, oli toosi kiva hyppy! Sitte Sylviki uskaltautu tulemaan moitteetta, aika upee hyppy tuli, siitä on hiano videoki! (; Tultiin tätä viel pari kertaa ja sitte annettiin hetki kävellä. Suunniteltiin eka sellane rata, että muuri - tiukka käännös vesimatolle - vesimatto ja laukanvaihto oikeaan - muuri - pysty. Mentiin myös samalla pientä "kisaa" että kumpi pääsee puhtaasti läpi. Tiettty voitettiin Demon kaa kun Auralla ja Sylvillä tuli muurille kolautus :D Ja kyllä, laskettiin se virheeks. Seuraava rata meni sitten niin että oikeesta tiukka kaarros vesimatolle - VAIKEE laukanvaihto vasempaan - muuri - pysty. Eka este vesimatolle oli oikeestaan tosi vaikee, Demokin vaihto sen vaan ristilaukalle (samoin Sylvi),mut muuten me molemmat selvittii ihan puhtaasti! Nostettiin sitten pystyä niin että tynnyri oli alla ja sen päällä kaks puomia pidikkeissä, nyt korkeus 90cm. (: Tultiin sitä vielä niin että ensin muuri, siitä muutama askel ja sitten hyppy. Demo oli IHANA, askel lähti just hyvästä paikkaa ja viimenen hyppy tuntu ihan parhaalta. :D Oli ihanaa taas pitkästä aikaa hypätä, kumpikaan hevosista ei kiellelly ja paria pudotusta lukuun ottamatta meni täydellisesti. :> Tallille on myös tullut uusi kimo tamma, Anakonda, jota Demo nyt on tässä parhaillaan iskemässä... Playeri mikä playeri. Hoidettiin vielä tallissa hyvin ja annettiin päiväheinät sinne.