keskiviikko 29. elokuuta 2012

Junnumestaruuden hopeeta ja maailman paras hevonen!

No hupsista kun tuli pitkä alotus.. Mutta en oo nyt kirjotellu vähään aikaan kun meidän kone meni rikki ja pääsen aina välillä vaan hetkeksi tähän meidän vanhalle koneelle... Mutta kerron nyt noista TRS:n kisoista, jotka oli sunnuntaina. Lähin sinne sillä fiiliksellä että me tullaan ehkä hyvällä säkällä 20 parhaan joukkoon, ysikympissä oli meinaan se reilut 43 osallistujaa enkä voinut koskaan uskoa että me oltais edes kymmenen parhaan joukossa. Siispä lähettiin ihan avoimin mielin katsomaan Niihamaan, minkälaisia haasteita sieltä tulee vastaan. Lähettiin jo kaheksalta kun Auran eka luokka alkaisi heti 9.10. Sylvillä tuli yksi kielto, muuten ratsukko meni tosi hyvin! Sit oli meidänkin vuoro Demon kanssa lähtee lämppäileen, kun seuraavaks oli 80cm tyylimestaruus. Lämpässä Demo oli surkee ja laiska ja haluton liikkumaan, eli perus Demo. En siitä huolestunut ollenkaan, olihan se viime kisoissakin vasta radalle mennessä kunnolla käynnistynyt. Niin kävi tälläkin kertaa; Demolla oli älyttömästi virtaa radalle tultaessa ja se oli ihana! En vaan ite pystyny keskittyyn kunnolla kun esteet vaan vilisi silmissä ja ohjasin Demon sillai jotenkin niille.. Saatiin silti 30,5 pistettä, yllättäen tuomarit tykkäskin (Demo hoiti homman kotiin...) ja kun katoin myöhemmin oltiin listassa yheksäntenä. :) Sitten aika nopeesti lähettiin 90cm lämppään, Demo oli taas aika laiskahko ja haluton liikkumaan, mutta ei todellakaan olisi uskonut samaksi hevoseksi kun päästiin radalle! Tää oli meidän eka 90 rata, enkä odottanut mitään ihmeitä, kunhan pyrin pääsemään maaliin asti. Demo oli taas ihan superhyvässä vireessä kun startattiin ekalle esteelle, eikä mua edes jännittänyt ollenkaan. Perusrata päästiin virheittä, mutta herran jestas mitä vauhtia Demo lähti uusintaan! Se ei edes selästä käsin tuntunut niin ihmeelliseltä, mutta kyllä se paineli aika vauhtia. Ajattelin aluks että eka kaarre vedettäis hevosten "välillä" toisen esteen takaa, mutta ajattelin että saatiin paljon aikaa kiinni kun käännettäis ponitiellä joten siitä vaan. Sen jälkeen täysii ja vähän vinossa okserille ja siitä vielä sarja. Demo oli aivan super enkä olisi koskaan ikinä uskonut että se vetäis näin hyvin meidän ekan 90cm radan! Siinä kisattiin samalla TRS:n juniorimestaruudesta, ja ajattelin että mehän voitais vaikka sijottua siinä kolmen parhaan joukkoon. Kun ratsastajia pyydettiin palkintojen jakoon, en edes tajunnut alkuun että meidät kuulutettiin koko luokassa sijalle 6/43. Se oli aivan mahtava fiilis, kaiken lisäks saatiin juniorimestaruudesta hopeeta! Alkuun järjestäjät vähän sekoili ja sano että me oltais voittajia, korjas sitten myöhemmin mutta me saatiin Demon kaa pitää hieno ykkösloimikin. :) On se vaan niin upee hevonen. Hyvin fiiliksin sitten tallille ja siellä hyvät hoidot. Aura ja Sylvikin voitti tyylimestaruuden pronssia! jeah Symppa rulettaa.

 



 

tiistai 7. elokuuta 2012

Tallikaverit

Koska mulla on hieman (lievästi sanottuna) tylsää, ajattelin tehdä tallikavereista kaveripostauksen. Oikeastaan sieltä löytyykin ne parhaimmat kaverit, joten ajattelin nyt heistä tehdä. En oo koskaan ennen tätä tehnyt, joten eiköhän nyt olisi hyvä aika kun ylimääräistä aikaakin löytyy. Tekstistä löytyy nimet Aura, Bobi, Ellu ja Eve. Ajattelin jokaisen tekstin loppuun myös linkittää biisin, joka kyseiseen ihmiseen sopii. :) warning osa kuvista voi olla todella järkyttävää katsottavaa, katsokaa omalla vastuullanne.


Noniin, aloitetaan sitten Ellusta. Ensinnäkin tosi pirtee, ymmärtäväinen 15-vuotias ihana ihminen. Ollaan nyt tunnettu joku 4(?) vuotta, enkä oo kyllä kertaakaan katunu sitä että tutustuttiin! Kravissa tutustuttiin, muistan vieläkin kun talutin Elluu Jasmilla ja tykkäsin siitä paljon enemmän kun Aurasta. :D Mutta nähään nykyään liian harvoin, kun meillä molemmilla on ylläpidossa hevonen/poni ja asutaan ihan eri puolilla kaupunkia.. Oon huomannut sen, että Ellusta on hankala saada normaalia kuvaa (kuten noistakin kuvista huomaa). En oikeestaan muista melkein mitään siitä ajasta kun tutustuttiin, mutta hauskaa on ainakin aina ollut! Meillä ei oo varmaan koskaan ollu mitään kunnon riitaa käynnissä, johtuen ehkä siitä että ollaan kaks suht samanlaista persoonaa. Itse vertaan meitä ainakin melkein samanlaisiksi ratsastajiksi, samanlaisia mutta kuitenkin erilaisia. :D Elluun oli tosi vaikea keksiä kuvaavaa biisiä, mutta ehkä tää  olis sulle hyvä;)

Sitten ois Ronja, alias Bobi. Itse tykkään näin kirjottaa nimellä Bobi, mutta irl sanon yleensä Ronjaksi. :D Miten sen nyt ottaa. En osaa ees kuvailla meidän kaverisuhdetta, se on ollu kaikkea täynnä.. Bobi on ollu yks maailman parhaista asioista mun elämässä, ollaan oltu parhaita kavereita nyt viis vuotta enkä kyllä mitään jättäis pois! Edelleen mun paras kaveri, ja sitä ollaan toivottavasti vielä pitkään. :) Kaiken maailman turhat riidat me ollaan koettu, mut niin se pitääkin mennä. Oikeestaan Bobi on mulle pikemminkin sisko kun paras kaveri, koska me oikeesti saatetaan suuttua toisillemme jostain aivan turhasta. :D Nykyään nähään Bobinkin kanssa aivan liian vähän, meillä on molemmilla jotenkin paljon vähemmän aikaa kun ennen. Yritän kyllä saada järjestettyy itseltänikin enemmän aikaa että nähtäis enemmän.. Mutta muistot on ja pysyy ainakin! Bobiin sopii varmaan parhaiten kappale Mohombi - I love You:3

Ja sitten ilmeisesti Aura. :D Eli siis, Auran kanssa olen varmaan viettänyt eniten aikaa näistä kaikista, koska meillä on hevoset samalla tallilla. :) Auran oon tuntenut siitä asti kuin Ellunkin, eli nelisen vuotta. Ensimmäinen tapaaminen tais olla se, kun Aura meni Jasmilla ja mä häntä talutin. Vihasin Auraa, semmonen pikkukakara ja pottakampaus kruunas kaiken. Kaiken lisäks tippu Jasmilta kaks kertaa tunnin aikana, huhhuh miten huono ratsastaankin. Mut sitten meistä vaan jotenkin rupes tuleen kavereita, taisin edelleen alussa olla vähän Auraa vastaan mut lopulta Aurasta on tullu älyttömän tärkee ja onkin mun parhaimpia kavereita! Ollaan tosin kaks aivan erilaista ihmistä toisaalta, ja meillä menee aika usien hermo toisiimme. :D Mut ainakin yhtä mauton huumorintaju meillä molemmilla on, sekä ollaan molemmat täyshurjapäitä, ja osataan lukee suunnilleen melkein toistemme ajatuksia. Aurakin siis sitä parhaimmistoa mitä olla ja voi. ;) Auraan sopii ehdottomasti kappale Puumaa mä metsästän ;)
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä Eve. Eveen en muista milloin tutuistuin, mutta sen muistan kun pidin Eveä ärsyttävänä enkä tykännyt ollenkaan.. :D Sitten tutustuttuani Eveen paremmin tajusin hänen olevankin ärsyttävän sijaan tosi mukava, aika asiallinen (välillä:D) ja hauska. Nykyään meillä luistaa hyvin juttu ja haluaisin ehdottomasti tavata Eveä enemmän! Vaikka tunnetaankin riittävän hyvin jo, olisi silti kiva tietää Evestä vielä lisää. Sanotaanko että tyttö osaa olla erittäin outo ja vaikea ymmärtää joissain tilanteissa.. :D Eve on vähän samanlainen kun Ellu, ettei siitä oikei saa kunnon kuvaa yleensä. Poikkeustapauksia on. ;) Mutta Eve on ihan älyttömän mukava kaikille ja ymmärtää jokaista, sekä älyttömän rauhallinen! Täytyy sanoa etten tiiä ketään muuta jolla on noin hyvät hermot, Eve on sellanen ettei se suutu ikinä.. Mut se on vaan hyvä! Sori Eve mut suhun sopii parhaiten biisi On niin kiva olla vammanen :DDD

Nonii eihä tähä menny ku pari tuntii! Muthei toivottavasti joku tykkää :D

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Koulun alku lähestyy...

Otsikon mukaisesti mennään. Tosiaan on ikävä myöntää, mutta kesä alkaa olla lopuillaan. Tuntuu tosin, että tässä elokuussa se rupeaa vasta alkamaan säiden suhteen. Demo tuli kotiin laitumelta, ja nyt heti perjantaina kaiki menikin suoraansanoen perseelleen. Lähettiin maastoon kävelemään ja alamäessä ilmeisesti löi kavionsa johonkin. Kenkä sitten lähti sillain puoliksi irti, niin ettei se ollut irti mutta ettei sitä saanut käsin poiskaan. Demo ontui pahasti, ja puolisen tuntia saatiin odotella ennen kuin Nita tuli ottamaan "pihdeillä" kengän pois. Saatiin onneks kengittäjä heti seuraavalle päivälle, kun naapurin kaveri on ammattikengittäjä ja hän pääsi heti tulemaan. Tänään kokeilin ratsastaa, ja tuntu edelleen olevan e.p joten pelkästään kävelyä ja vähän ravailua. Mutta eiköhän se siitä. :) Huomenna katson juoksutuksessa millanen on, toivotaan että lähtee pian paranemaan päin että päästään torstaina jo estetunnille. Mutta muuten on ollut ihan kiva kesä, aluksi tuntui vähän tylsältä mutta kyllä se kokonaisuudessa ihan jees oli. :D

Vaihdoin samalla muuten ulkoasua, päätin kerrankin laittaa jonkun tosi yksinkertasen yläkuvankin, enkä jaksanut ruveta säätään montaa kuvaan siihen. Olkoon nyt tommonen sen aikaa kun vielä kesä tuntuu olevan. :) Hyvää loppukesää kaikille, ite aion ainakin nauttia näistä viimeisistä vapaudenhetkistä!


keskiviikko 1. elokuuta 2012

Home again, finally..

Nyt päätin tylsyyteeni tänne kirjoitella, kun ei vielä väsytäkään. Elikkä aloitetaan siitä että Demo kotiutui takaisin Hepomäkeen tänään! Oon ihan innoissani kun vaikka kesä on mennyt tosi nopeesti, tuntui silti ikuisuudelta tää laidunkuukausi. Jännitin vähän, miten poika menee traileriin kun sitä oli viime vuonna lastattu tosi kauan.. Onneks meni hyvin, ekalla kerralla tuli kyllä puoliks mutta tulikin sitten katumapäälle ja pakitteli pois. Pienen keskustelun jälkeen tultiin uudestaan ja menikin sitten hienosti. :) Olin helpottunut, ettei pistänyt sen kummempaa showta pystyyn.. Mitäs sitten, no laitumella me hypättiin kerran viime viikon tiistaina kun Aura tuli mukaan. Menin ilman satulaa ja ajateltiin että hypätään vaan iihan pieniä. No lopulta se meni siihen että mentiin 110cm pari kertaa, Demo oli vaan niin imussa koko ajan ja rakasti hyppäämistä, etten sitä viitsinyt "turhaan heittää" ja mentiin sitten vähän isompaakin. Olin supertyytyväinen Demoon, meidän eka 110cm ilman satulaa (ennen korkein oli tosiaan se 80cm). 
 Käytiin saman tiistaina myös Auran ponin, Sylvin luona sen laitumella. Lähettiin maastoilemaan, aluksi Aura ratsasti ja mä kävelin perässä ja kuvailin. Sitten jossain vaiheessa sain itsekin kokeilla ponia, kerran tumpsahdin alas kun Sylvi teki pysähdyksen ja tyytyväisenä kääntyi sivulle enkä yksinkertaisesti jaksanut taistella pysymisestä kun nauroin niin paljon. :D Toisenkin kerran meinasin tulla alas kun Sylvi lähti kiitolaukkaa ja Aura oli tiellä pysäyttämässä meitä ja Sylvi rupes tekeen jotain ihme hyppelyitä. No hengissä selvisin.
Oikeella vielä kuva kun Aura menee. Käytiin vielä toisessakin suunnassa menemässä, siellä oli hetkellinen este kun joku iso kaivuri oli tiellä, onneksi päästiin taas pian jatkamaan matkaa. :) Tän jälkeen mentiin sinne Demon luo sitten. Oli tosi kiva päivä kokonaisuudessaan ja oli ihanaa viettää kunnon heppailupäivä!





 Tältä näytän kun puhun iskälle.. :D
 Tässäpä tää 110cm, on Demo niin hieno. <3
 Siellä oli myös kolme aivan syötävänsulosta shettistä!


















Oltiin myös kaverini Julian kanssa viime viikonloppuna Tahkolla, kun hänen perheellä oli joku sukukokous tjms siellä ja menin sitten huvikseni mukaan. Oli ihan kiinnostava, vähän tylsä reissu kun ei siellä Tahkolla oikein mitään ollut.. Löysin kuitenkin yhden Peakin t-paidan (kuvassa näkyy vähän huonosti), jonka äidin rakkailla rahoilla ostin (37e, sain alennusta jopa). :) Eipä kummempaa, huomenna mennään heti aamupäivästä tallille ratsastaan Sylvi ja Demo! Pelkään vaan, miten jaksan nousta ylös mutta eiköhän se Aura taas herättele. Öitä!