lauantai 17. syyskuuta 2011

Keskiviikko & Perjantai

Keskiviikkona tuupattiin aluks koulua ja sitten mentiin jumppajuttua & vähän jumppasarjaa. En siitä kummemmin kerro, kun muisti pätkii jonkin verran... :D

Perjantaina, eli eilen, sitten oli Nitan tunti. Tulin kaverini Roosan kanssa tallille jonkin verran yli kolme, haettiin heti Demsku sisälle ja harjailtiin. Laitettiin sitten ihan normaalisti valmiiks ja lähettiin jo käveleen kentälle ennen neljää. Aura ja Sylvi oli tottakai tunnilla mukana, sekä myös jo meille vähän tuttu Mimmu Missin kanssa. :) Valitettavasti kentällä pidettiin toistakin tuntia parhaillaan, joten jouduttiin jakaan kenttä puoliks. Alkulämpissä jo Demo tuntu jotenkin hirveen laiskalta ja haluttomalta, sain kuitenkin jotenkin liikkumaan eteen. Laukassa tehtiin ympyrä-tehtävää, eli pitkillä sivuilla oli puomit, ja päädyssä piti tehä aina ympyrä. Pienen tilan takia oli vähän ahdasta kolmisin, mutta hengissä selvittiin!
Tässä siis väännetään alkuraveja, kyllä sain jotenkin pojan liikkumaan, jälkikäteen harmittaa vaan hirveesti ettei kannukset tullu mukaan... Noo sitte ruvettiin vähän hyppäämään ristikkoo.
Mentiin siis sillain, että siinä oli toi ristikko joka kuvassa näkyy, sekä Nitan (vasen reuna) kohdalla suunnilleen toinen ristikko, ja piti siinä sitten pyörittää ympyrää ja hypätä aina ympyrällä esteen. Oli kyllä niiin paljon vaikeempi tehtävä miltä kuulostaa! Kaiken lisäksi oli siis tosi pieni alue, mutta kyllä se siitä lähti sujumaan pikkuhiljaa. Ulko-ohja oli se tärkein juttu, millä käännettiin. Koska en ekalla kerralla saanu Demoo kunnolla eteen, hypyistä saatto hyvinkin tulla sellasii huonoja, ei kuitenkaan kolauteltu yms.






Tässä sitten siitä tehtävästä, katse piti olla koko ajan suunnattuna jo toiselle ristikolle ja tälläin. Joo no sitten tää ristikko korotettiin toosi isoks ristikoks, ja se toinen ristikko korotettiin pystyks ja samaa sitten vaan. Demsku liikku ehkä aavistuksen paremmin, mutta oli kuitenkin viäkin hirveen laiska, joten kunnolla laukattiin kerran koko alua ennen kun siirryttiin tehtävään. Kyl se sinänsä ihan hyvin suju.. :D Noo tän tehtävän jälkeen siirryttiin hyppään sitten yksittäistä. Siinä oli niinkun puomi, kaks askelta ja hyppy. Eka este tais olla joku 70cm(?), Demsku veti sen kolmella askeleella mut sitten tajus vaihtaa kahteen.:) Suju hypyt ihan hyvin, lopulta pysty oli 90cm. Nita meinas vielä korottaa, mutta päättikin sitten laittaa okserin sen sijaan. Hypättiin 80-90cm väliltä sitäkin, lopuks päästiin taas se 90cm ja Demo rupes vihdoin liikkumaan kunnolla ja hyppäs kivasti! Olin siis loppuun tyytyväisin koko tunnista. :) Loppuraveissa meni kivasti joissain kohdin peräänantoon. Sitten Roosa pääs käveleen loppukäynnit ruunalla. Palailtiin pikkuhiljaa talliin, riisuttiin Demsku ja Roosa sai hoidella. Tein ruuat, vein varusteet ja pesin suojat ymym. Normipäivä siis, ei oikeastaan mitään legendaarista tapahtunutkaan!


- Sara

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Kolmen päivän rästit

Nyt siis kirjotan perjantain, sunnuntain sekä maanantain ridaukset, kun en oo nyt ehtinyt muuten kirjottaa. :)

Perjantai
Tulin kaverini Julian mukana (ite kävelin ja toinen pyöräili:D) kanssa tallille. Laiteltiin Demsku nopeesti valmiiks, menin ilman satulaa. Julia punttas mut jo pihassa selkään, ja lähettiin siitä kentälle. Menin ihan lepposasti, kun keskiviikkona oltiin kuitenkin hypätty ja menty aika kauan. Aluks työstin käyntiä ja ravia, mut olin niin totaalisen väsyny etten jaksanu sitä enempää joten menin ihan rennosti. :'D Laukkailtiin aika reippaasti eteenpäin että sai vähän jotain treeniäkin samalla. Lopussa Juliakin sai nousta selkään, on siis kyllä ihan kokenut ratsastaja, ravas ja laukkas vähän aikaa. Sitten mentiin talliin, riisuin Demskun ja tein ruuat valmiiks. Tänään oli vähän pikasempi reissu kun tultiin aika myöhään, et ehittiin kotiinkin. Pyörä oli tallilla, joten pyöräilin sen sieltä pois. :)

Sunnuntai
Iskä heitti yhentoista aikaan tallille. Oli puol kolmelta kaverini synttärit, joten Auran kaa päätettiin käydä sit aamupäivästä tallilla. Oli ihana ilma, aurinkoinen muttei kuitenkaan liian lämmin!:) Ennen Auran tuloo tein Demolle jo ruuat valmiiks. Sitten kun Aurakin tuli,  siivoiltiin molempien ponien karsinat ja tarhat, jonka jälkeen haettiin hepat. Ajateltiin että tehään oikein monipuolinen liikunta; koulua, pari hyppyä ja maastoon! Reippaasti vaan hepat kuntoon ja sit lähettiin. Noustiin pihassa selkään tuolin kautta, kiristin vyön ym. ja sit käveltiin kentälle. Huomasin että Demskulla oli oikeastaan suht paljon virtaa, muttei se tietenkään kummemmin haitannut. (; Aluks mentiin kunnon kouluvääntöö, Demo suoritti tosi kivasti erityisesti väistöt ja etu- ja takaosakäännökset, olin tyytyväinen! Sit päätettiin ottaa vähän laukkaa, mutta herran jestas ruuna lähti _niin_ lujaa kun jaloistaan pääsi vaan laukkaan, veti siinä muutaman kierroksen ennen kuin sain taas hanskaan, en oo kyllä kentällä nähny ikinä yhtä virkeenä Demoo! Mentiin laukat myös toiseen kierrokseen, oikeestaan hepat meni aika samalla tavalla lujaa, sen jälkeen työstöö ympyrällä laukassa ja sitten vähän hypättiin kentällä olevaa ristikkoo. Meni tosi hyvin molempien osalta. :) Viimesellä kerralla  vaihettiin laukka, joka onnistu kivasti. Sit päätettiin lähtee maastoon, n. puol tuntii kentällä mentyämme. Laukattiin ja ravattiin heti alkuun, nyt pysy molemmat hyvin hanskassa kun Demsku meni edellä. Laukkasuora ravattiin, ettei saanu turhia energiapistoja. Sit sieltä mettästä tulikin yhtäkkii pyöräilijä, joka sano että siel oliki menossa pyöräilykisa, ja et sellane kiva joukko on tulossa puolen tunnin päästä. Noo ravattiin laukkasuora loppuun, käytiin vähän mettissä ja päätettiin sit vielä mennä sinne toiselle laukkasuoralle, jossa en oo koskaan menny. :) Aluks laukattiin toiseen päähän ja käytiin vähän pienellä polulla tutkimassa, mut siel oli esteitä joten piti palata takasin. Laukattiin koko pätkä reippaasti, oli ihanaa! Koska pyöräilijät tulis kohta, laukattiin vielä takasinkin ja ravattiin mettäpolun läpi vanhalle laukkasuoralle. Siitä vielä reipasta ravia jonkin aikaa, kunnes hepoille loppukäynnit. Käytiin vähän kiipeilemässä taas polkuu pitkin ja palattiin takasin, sitten hetki kentällä ja talliin! Riisuin Demskulta varusteet ja hoitelin huolella, ja sit huomasinkin että kännykkä ei oo enään taskussa! Löyty onneks kentältä.. :D Sitten varusteet takasin ja hepat tarhoihin, jonka jälkeen melkein heti lähettiinkin jo synttäreitä kohti. :)
En saanu nyt kuvia ladattuu koneelle, mut laitan joskus. :')

Maanantai
Aluks iskä käytti mut nopee tallilla, laitoin Demskun ruuat valmiiks. Sit kun pääsin kotiin, Aura soitti ja kysy josko tulisin ratsastaan ruunan. Kyllähän se kävi, joten pyöräilin tallille takaisin. Siivottiin Sylvin karsina ja tarha, ja palailtiin sitten talliin. Hepat haettiin jo sisälle, kellokin oli puol seitsemän tienoilla. Laiteltiin Demo ja Sylvi valmiiks, mentiin tänään ilman satulaa. :) Sitten kentälle nopeesti vaan. Just kun lähettiin ratsastaan, rupes sataan kaatamalla.. Ja se jatku aika kauan, ennen kun ees vähän helpotti, ratsastettiin sitkeesti kuitenkin. :D Tehtiin paljon erilaisia temppuja, mm. ravattiin naistensatulassa ja takaperin ym., hepat innostu taas laukassa vähän..! Sitten mentiin puomia ja pientä kavalettia ilman käsiäkin laukassa, oli kyl säästä huolimatta hauskaa! En kummempaa stooria tästä kirjota kun alkaa sormet puutuun, oli kuitenkin tosi kivaa. :) Talliin palatessa annettiin iltaruuat ja hoidettiin hyvin. Koska oli niin sateinen keli ja pimeetä, jätin taas pyörän tallille ja menin Auran kyydillä.. (:

Koitan saada tänään illalla vielä jotain tästä päivästä kirjotettua!
- Sara

perjantai 9. syyskuuta 2011

Keskiviikko



En ehtinyt vielä keskiviikosta kirjottaa, joten kirjustelen sen tässä.

Keskiviikko

Tulin normaalisti pyörällä tallille neljän aikaan, oli tosi kiva sää pyöräilyyn, ei satanu mut oli pilvistä, eikä kummemmin ollu tuulikaan riesana. Tulin ennätysajassa 13min tallille :D Sitte haettiin normisti Auran&Ronjan kanssa pienen juttutuokion jälkeen hepat. Demsku tuli kivasti sisälle, hörisi sulosesti Talsille. :> Aura ei tänään ratsastanut, vaan tuli pitämään tuntia&kuvaamaan. Piti laittaa rivakasti hepoille varusteet päälle että päästäisiin ennen sadetta ratsaille. Hoitelin kuitenkin ihan huolella, sitten suojat jalkaan ja varusteet päälle. Nousin jo pihalla selkään, Aura otti satulan toiselta puolelta vastaan niin ettei ihan keikahtanu.. x) Säätelin aikani siinä vyötä ja jalustimia, ja lähettiin sitten kentälle. Demsku veti heti ruoholle, joten alkuun pidin pienen kurinpalautuksen ennen kuin palattiin taas normaaliin matkaan. Koska kentällä oli muitakin ratsukoita, alkuun mentiin ihan pääty-ympyrällä taivutteluja ja kokeiltiin sitä kivaa peräänantookin ravissa ja käynnissä. Jynssättiin tätä aika kauan, sitte mentiin myös puomia ravissa. :) Oli ihan kivaa, Demo liikku hyvin eteen alkujäykkyyden jälkeen ja sain sen jopa kivasti muotoonkin välillä! Sitte pieni tauko ja laukat. Nita huomas fiksusti, ettei mun kannukset osunu kunnolla ruunan kylkiin, joten tuli sitten korjaamaan tilanteen. Nyt rupes tuntumaan huomattavasti paremmalta! Takajaltkin rupes tekeen töitä. Sit kun kenttä vähen tyhjeni ratsukoista, Aura laitto sellasen ravijumppatehtävän "puolikkaista" esteistä meille. Demo ei tahtonu alkuun nostella jalkojaan, mutta lopulta meni kivasti! Sitten laitettiin ihan jumppasarjaks, alkuun hyvin mut sitten vauhti kiihty ja lopputulos oli että jyrättiin viimenen este tolppaa myöten alas. :'D Demskulla oli siis tänään hirveesti virtaa, fiksuna kaiken lisäksi laitoin kevyemmät kuolaimet...! No sitten tehtiin niin, että Aura laitto ihan yksittäisen esteen meille. Alkuun 70cm. (: Sitä mentiin siis, askeleet sopi molemmilla meillä hyvin ja hepat meni tosi nätisti, nyt Demokin tyytyväinen kun pääs purkaan energiaansa hyppyihin!
aluks tätä ravitehtävää                                  

< --- Tässä siis mentiin sitä ravijumppaa, Demo ei todellakaan tahtonut tajuta mistä oli kyse... Meni kyllä toisaalta ihan kivasti, jos miettii et oli pojan eka kerta kun tätä tehään, mutta suurimmaks osaks alkuun vaan tiputti/ pomppi "esteiden" yli. :'D Tämän jälkeen kiihdytti vauhtiaan, otin siinä sitten hallintaan ja tulin uudestaan. Kyllä se lopulta tajus!
Juups, sitten aloteltiin tää yksittäisellä esteellä hyppiminen. Aluks Aura laitto 70cm, hepat oli kuiteski jo hyvin lämpätty joten siitä oli kiva alottaa. Demo meni tosi kivasti, askel sopi hyvin ym., ja meni kivasti siihen nähden että oli jonkin aikaa sitten vielä laukannut turhankin lujaa. Nyt laukka oli kivan hallittu, poika tyksi taas vähän päästä hyppäämään ja purkamaan energiansa siihen! Tultiin muutamaan otteeseen, lopulta hepat oli niin hyvät että Aura päätti korottaa. Kuvasta näkee että takana oli myös puomi, että saatiin vähän kattella itekkin askelta. :)


Haha, ei tän parempaa kuvaa saanu 80cm! :'DD Oon siis tossa ihan hukassa, koska Demsku ponnas ihan liian kaukaa ja tässä lopputulos. Tän jälkeen tipahin etukaarelle laukassa ja jatkoin matkaani siinä, ihan hyvin kuitenkin pysyin selässä ja sen jälkeen pikkunaurut. :D Heti vaan uudestaan, sitten rupes jo sujumaan hyvin, onneks..! Tätäkin tultiin muutamaan otteeseen, kumpikin poni meni tosi kivasti. :>


Tässä olisi sitten tää legendaarinen 90cm! Demo meni ihan sairaan hyvin, askel lähti vähän liian kaukaa kaks viimestä kertaa, tää kuva on viimisestä hypystä, mutta pysyinpähän kyydissä ja tälläi. (: Tää on siis mun ja 20v. vuokrikseni ennätys. Nyt ollaan kaikki kolme (minä, Aura, Ronja) hypätty siis 90cm vuokriksilla jos saan leijua. :') Mut joo, Demsku meni kyl järkyttävän hyvin, en olis uskony että niinkin kivasti menee alkusählinkie jälkeen! Tultiin taas pari kertaa, sitten vaan lepposasti raveja molempiin suuntiin ja käyntiin. Menin ite käveleen Demon vierelle että palautu vähän nopeemmin, oli kovasti hinkua tallille kun raukalla tais olla hirvee pissahätä (ja hyväkäytöksisenä tietää, ettei kentälle saa pissata kuoppien vuoksi). :/ Noo kyl me sieltä sitten aikanaan päästiin, menikin heti asialleen karsinaan ! ;) Hoidin tosi hyvin ja annoin vähän namiakin hienolle ruunalle, joka jäi tyytyväisenä odottamaan iltamössöjä. Tein sitten vielä kaurat ja heinät valmiiksi odottamaan karsinan eteen ja kirjotin hoitovihkoon. Vein varusteet paikoilleen ja mentiin sitten satulahuoneeseen Auran ja Ronjan kanssa syömään eväät + juttelemaan! Oli super päivä tänään, sitten alkoikin satamaan kaatamalla kun päästiin sisälle, joten jätin pyöräni tallille ja menin kavereiden kyydillä kotiin. 8)
batman!!
Juups, eipä sitten kummempaa, kirjustelen taas huomenna tämän päiväisestä ja sitten sunnuntaina siitä päivästä, hejdo!


ps. kaverini Elina kivasti pyysi minua täällä häntä tervehtimään:'D, joten Moi Ellu ! :D

maanantai 5. syyskuuta 2011

Estetreeni

Eilen oli siis Auran kanssa estetunti. Vaikka tunti alkoikin vasta neljältä, tulin jo yhden aikaan tallille. Koska Auraa ei heti näkynyt, otin Demskun karsinan rauhassa. Olikin oikeestaan aika likanen, joten kesti siinä jonkin aikaa kun kaiken lisäksi hidastelin jonkin verran. Sitten kottarit vaan lantalaan, toin vähän uutta purua karsinaan. Sitten kun Aura ilmestyi paikalle, otettiin ensin Sylvin karsina ja sitten mentiin siivoilemaan tarhoja. Aluks piti ottaa pelkästään Sylvin tarha, mutta innostuttiin ja tuli yhteensä siivoiltuu sitten kolme eri tarhaa. Noo kädet oli jo vähän muussina, mutta kuitenkin tehtiin päivän hyvä työ!:D
Meidän tuntia ennen oli Talsin vuokraajalla Camillalla tunti, joten mentiin sitten Nitaa auttamaan esteiden kokoomisessa. Tehtiin toiselle pitkälle sivulle sarja, johon tuli neljä askelta väliin, ja toiselle jumppasarja (hyppy, hyppy, hyppy, yks askel ja este). :) Tehtäisiin siis samaa juttua meidänkin tunnilla, kuulosti ihan kivalta! Kun saatiin sitten esteet koottua, lähettiin hakeen hepat. Demsku tuli kivasti perässä, nappasin kainalollisen päiväheiniä mukaan niin sais vielä vähän jatkaa syömistä karsinassa. Vietiin suunnilleen samaan aikaan Auran kanssa ponskit talliin, sitten vaan harjailtiin ja laitettiin varusteet. Kello oli sen verran, että lähettiin siinä sitten kentälle. Talsi oli jo lopetellut, joten lähettiin heti kävelemään ja siitä pian raviin. Demsku tuntu tosi hyvältä tänään, taipu mukavasti ja liikku eteen. Sitten vielä laukat, jossa sain käskee ruunaa koko ajan Nitan pyynnöstä eteen. Lopulta suju hyvin molempiin suuntiin. Sitte käveltiin hetki, jonka jälkeen ruvettiin hyppäämään ekaa sarjaa. Molemmat esteet oli alkuun ihan ristikoita. Aluks meni Sylvi, joka meni ihan jees, ja sitte Demsku. Askeleet sopi hyvin esteille. Tultiin vielä kerran, sitte esteet nostettiin pystyiks. En ees tiiä mitä pitäis kirjottaa, kaikki hepat meni moitteetta. :D Vaihettii sit suuntaa ja hypättiin 70cm okseria toisena esteenä, toinen pysy samana pystynä. Nyt siis piti itte vähän myödätä enemmän ym. Ainoo ongelma oli, et Sylvi kiels eka kolme kertaa esteelle, mutta lopulta sai taas luottamuksen ja hyppäs hyvin. :) 
Pikkuhiljaa siirryttin jumppasarjaan. Nyt tehtiin niin et Demo hyppäs ekana. Tie oli kuulemma tosi hyvä, hypyt suju hyvin vaikka yks puomi tippukin maahan. Viimenen hyppy oli ihan jees. Tultiin tätä muutaman kerran, esteet nousi pikkuhiljaa ylemmän. Kukaan ei enää kolautellu ym. Lopuks viimenen este nous 90cm okseriks, joka näytti kyllä vähän pelottavalta, kun en Demskulla ennen sellasta ollu hypänny!:D Noo mentiin sitten, ekat hypyt oli ok, sitten vähän vauhtia ja okseri. Suju tosi hyvin, Demsku hyppäs tosi nätisti! Viimesellä kerralla meni ihan loistavasti, oli tosi hyvä estetunti! Nyt en saanu yhtään kuvia, tällä viikolla kuitenkin lauantaina/sunnuntaina tulee estetunnille kuvaaja luultavasti. (: Meen siis keskiviikkona seuraavan kerran, katotaan mitä sillon tehään..
Sitten vielä käytiin Auran & Sylvin kanssa maastossa loppuravit ja -käynnit, oli ihanaa pitkästä aikaa maastoilla. :) Palailtiin tallille, riisuttiin hepat ja hoidettiin. Tein Demskulle iltaheinät ja -kaurat valmiiks. Lopulta myös pestiin molempien heppojen suitset, ja Johanna tuli illalla pesemään vielä ite Demon! Oli loistava päivä, kattellaan taas keskiviikkona.

Vaihdoin muuten blogin ulkoasun vähän syksyisempään... ;)

- Tepa

perjantai 2. syyskuuta 2011

Tervetuloa kotiin Demsku!

Tosiaan, Demsku palaili kahden kuukauden jälkeen laitumilta takaisin kotiin! Olin kieltämättä erittäin liikuttunut kun katsoin sitä isoa masua joka oli kesän aikana kasvanut, joten heti vaan sitten treenaamaan.. Käytiin Auran kanssa siis katsomassa vielä sunnuntaina Demskua laitsalla, mutta nyt keskiviikkona tuli kotiin.(: Tänään siis pyöräilin (ah) tallille, sato jonkin verran, ja sitte ku päästiin tallille aste niin sade loppu! Demsku oli ihanan kuraisena syömässä uudessa tarhassaan päiväheiniä, jotka jouduin vähän keskeyttämään, onneksi kuitenkin vaan vähän.
Demsku oli vähän nauttinut kurasta...

Tosiaan, oli siis jokseenkin hirveässä kunnossa pärstästään varsinkin, jotenka ei mitään kun tavarat sisälle ja heppaa hakemaan.. Aluksi olin vähän pihalla että missä hemmetissä riimu ja naru on, mutta kyllähän ne lopulta Ronjan avustuksella löyty.. :') Vein siis Demskun sisälle, otin loimen pois ja hain harjat. Hoidettiin tänään hepat ihan kunnolla, perusteellinen harjaus, kavioiden putsaus, pään harjaus jnejne.. Sitten haettiinkin varusteet, olin kyllä vähintään hämilläni kun ennen vyö on mennyt reikiin 5 ja 4, nyt sain just ja just kiinni ykkösiin ! :') Järkyttynyt ilme päälläni sitten pujotin suitset pojan suuhun. Onneks osa vyöstä johtu pullistelusta (aijai huonoille tavoille menny), joten sain sitten omin käsin molemmin puolin kakkosiin. Lähettiin sitten Auran&Sylvin ja Ronjan&Talsin kanssa kentälle, jossa sain kiristettyy vyön molemmin puolin kolmosiin ja toiselta puolelta viä nelosiin! Ihan tyytyväinen sain siis olla, että ei se Demokaan niiin hirveesti ollu sitten lopulta lihonut, mutta rankka treenaus alkaa joka tapauksessa! Joo, siis alkuun mentiin sellasta perusjuttua, ihan vaan katottiin miten hepat menee. Demsku meni ihan sairaan hyvin käynnit&ravit, meni nätisti muodossa ja oli riittävän reipas, vaikka mentiikin ihan rauhassa. Kun otettiin laukkoja, niin sai ihan hyvin virtaa. Olin kyllä tosi tyytyväinen tän päivän ratsastukseen, Demskulla oli just sopivasti virtaa ja meni ihan sairaan hyvin! :) Sitte mentiin vielä sellasta kivaa ristikkoo, kaks ekaa hyppyy lähti liian kaukaa mut pääsin hyvin mukaan, sit viimeselle meni täydellisesti ja tälläin. Sitte taluttelin poikaa loppukäyntien ajan ja napsin uudella kännykällä pari kuvaakin, kun ei ratsastuksesta tänään saatu yhtään kuvia. Sitte huomattiin että kello on jo niin paljon, että Auran on korkee aika lähtee, joten tyttö lähti reippaasti edellä, mä ja Ronja perässä. Tallissa riisuin Demskulta varusteet ja harjailin hyvin + putsasin kaviot. Sitte vein varusteet paikalleen, Auran piti sitten lähtee jo koirien agilitytreeneihin, joten saatiin melkein kaikki hommat tehä Ronjan kanssa. :) Joo, hoidettiin hyvin hepat ja sitte käytiin siivoomassa Sylvin tarha (poni on siis puolihoidolla, joten). Käytiin viä kentällä kattomassa tallin hepan Rhean tuntia, jonka jälkeen palailtiin talliin. Tein Demskun iltamössöt ja laitettiin Talsille, Sylville ja Demskulle vielä iltaheinät. Sitten olikin oikeestaan päivä paketissa, joten lähettiin pyöräillen (Ronja kävellen, vaihettiin vähän ajan päästä) kotiin ja Ronja vielä siitä bussilla toiselle puolelle kaupunkia omaan kotiinsa. :'))

Sunnuntaina varmaan estetunti jo Auran kanssa, sillon siis seuraava teksti!

Tälläsii tuli Demskusta kentällä. (: