sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Vauhdikasta maastoilua & joulukuvia

Eilen ei sitten tullutkaan postausta, hehhe...
 Tänään kuitenkin lähdin joskus ennen kahta tallille, Aurakin oli tullut samoihin aikoihin. Haettiin heti ensin hepat sisälle, ja aika hitaasti ne siinä harjattiin ja hoidettiin ym. Sitten mentiin pihalle ottaan vähän jouluisia kuvia, jotka ei mun ja Demon osalta kylläkään hirveen hyvin onnistunut.. :D Demskulla oli koko ajan sellanen tyhmä ilme, ja laatu oli ajoittain aivan hirveää. Kaiken lisäks siellä sato lunta ihan hirveesti, jotka sitten näkyi kuvissa isoina viiruina.. Nojoo, kuvat saatiin otettua ja kuvattiin vielä Sylvi, jonka kanssa kuvaaminen olikin huomattavasti helpompaa kun ei satanut lunta ja ponilla oli kivat ilmeet. :D No joo, sitten laitettiin loputkin varusteet ja lähettiin pikkuhiljaa maastoa kohti. Alkuun Demo oli tapansa mukaan laiska ja oikein tahallaan hidasteli Sylpyn perässä, mutta pikkuhiljaa päästessään ravaamaan verty siitä. Kun päästiin laukkasuoralle asti, oli jo ihan pimeetä. Onneks valona toimi lumi, nimittäin nähtiin ihan überhyvin! Alkuun mentiin vähän laukkasuoralla ravia, jos olisin antanu yhtään ohjaa niin Demsku olis painanu sellasta vauhtia eteen ettei mitään rajaa. Laukattiin sitten vähän jyrkähköä mäkeä, ja käytiin kiertelemässä muualla, ennen kun palattiin laukkasuoralle. Eka rauhallista ravia ja sitten laukka. Demo lähti heti kyllä kuin tykin ampumana eteen, ja kiihdytti vauhtia kunnolla loppuun. :D Laulettiin kuitenkin Aukun kanssa vaan lauluja selässä ja naurettiin, don't take it so seriously! Ja laukkasuoran päässä on niin jyrkkä mäki, että jos hevonen sitä yrittäin kiivetä niin lentäis selälleen. Eli nou hätä, kyllä vauhti loppu kun päästiin päähän asti. Kierreltiin taas vähän eri paikoissa pitkin ohjin ja laulettiin ihan omamuokkaamiamme biisejä, ennen kuin palattiin suoralle. Demo oli niin menossa, että pidin sille pienen kurinpalautuksen pariinkin otteeseen. Tän jälkeen osas kyllä kunnioittaa vähän ratsastajaakin. :) Vauhti kiihtyi kyllä ihan hirveesti loppua kohden, mutta menkööt, sai vähän päästellä energiaa.. Sitten vielä kunnolla ravia ojennuksessa takaisin päin. Laukattiin vielä aika paljon mäkeä ylös, Demolla hirvee energianpurkaus koko ajan. :D Oli ihan parasta, ja tosiaan ruuna oli ihan menossa jos yhtään antoi ohjaa. (y) Joo o mikäs siinä. Palatessamme tallille oltiin kaikki ihan märkiä, kun puista oli tippunu kaikki lumet meidän niskoihin tietysti. Hoideltiin hepat sitten tallissa ja laitettiin loimet niskaan. Eipä tänään kummempaa, mutta oli aika muikee maasto! 
Tää on ainoo yhtään siedettävä kuva, mutta noi Demon silmät ihan hirveet. :( Aukun järkkärillä tuli kuitenkin parempia kuvia, niitä voin tänne myöhemmin lisäillä. Ainiin, tallia oli koristeltu tosi kivoilla koristeilla, lisään niistäkin pari kuvaa! 















 Tämmöisiä pieniä (n. 3x3cm) lahjapaketteja oli siellä sun täällä. :> Aiko söpöjä ne oli, niitä olis mahtunu vaikka kuinka monta yhdelle kämmenelle! Tossa alempana sitten joku söpö pikku kukka. Pahoittelen näissä kännykkälaatua..




Innostuin tässä kuuntelemaan joululauluja! Yleensä en ole ottanut mitään stressiä Joulusta, mutta kieltämättä pistää nyt miettimään että mitä kellekin ostan.. Voisin vaikka tiistaina lähteä ostoksille!

Joulupukki lahjoja laittaa                                                                                                                 
koko vuoden pajallaan,
sitten jouluiltana taittaa
pulkassansa taivaltaan.
Kiltit lapset silloin lahjat saa,
vaan yksi seikka heitä huolettaa:
Jollei jouluna ole lunta,
voiko joulupukki tullakkaan.
Hän ei pulkallaan pääse kulkemaan
lumetonta pintaa maan.
Jollei jouluna ole lunta,
kuorma-autonko lainaa hän?
Vaiko lahjoineen junan tungokseen
pukin luulet pyrkivän?
***************************************************************************
Muistat Tuhkimon, Lumikin, Ruususen varmaan
ja Punahilkan 
ja sudenkin harmaan.
Mutta poro tää sulta usein unhohon jää...
Petteri Punakuono oli poro nimeltään
ollut ei loiste huono Petterimme nenänpään.
haukkuivat toiset illoin 
majakaksi pilkaten.
Tuosta vain saikin silloin
Joulupukki aattehen.
Aattoilta pitkä on,
taival valoton.
Petteri vois nenässään valon tuoda pimeään.

Rauhaisaa Joulun odotusta, ja muistakaa; tontut tarkkailevat!

perjantai 9. joulukuuta 2011

Rottaneitokaiset

Ajattelin tässä postauksessa vähän esitellä teille meidän pikkuisia rottia. :> Tänään ei oikeastaan mitään kummempaa, koulun jälkeen menin kaverilleni tekemään äikän esitelmää. Tehään Youtubesta, kun ei muutakaan keksitty. :D Mutta joo, lunta on taas ihan järkyttävästi, nyt kun vaan jaksais aurata noi koneet koko ajan.. Huomenna oon menossa Kraviin ja sunnuntaina Hepomäkeen sitten, silloin lisää tallielämästä. Nyt kuitenkin asiaan; rottien esittelyyn. Tosi monet pitävän rottia "inhottavina" ja "sairauksia levittävinä", mutta ne ovat oikeasti pelkkää huhua. Omasta mielestäni kesyrotat ovat ehkä maailman suloisimpia jyrsijöitä, virkeitä ja aktiivisia joiden kanssa ei varmasti tule tylsää. :)

 Jos suoraan sanotaan, tällä minun neitokaisellani ei edes ole nimeä. :D Tää on aika harvinainen (ja laiton siinä suhteessa, ettei sitä saa kasvattaa) dumbo-rotu. Dumbo tulee siitä, kun sillä on pitkä pääkallo, sekä liian isot korvat jotka ovat aivan liian alhaalla. Suurin osa kavereistani kutsuu neitiä Dumboksi, mutta mulle se on aina ollut Pirpana. Nimi tulee siitä, kun rottien tullessa tää oli niistä kaikista pahin. Kaikkialle mentiin ja mitä vaan tehtiin missä vaan. Nykyään Pirpana on kuitenkin porukan arin ja rauhallisin, ja on tosiaan _arka_. Mulle silti aina se villein ja rauhattomin pikku kakara!









 Tässä olisi sitten Ninni (tutuille Ninnukka). Tämäkin aika erikoinen rotta siinä suhteen, että tyttö omistaa järkyttävän isot silmät jotka ovat aika lähellä toisiaan. :D Kuva otettu kuitenkin kun Ninni tuli meille ensimmäisen päivänä, nykyään tytöllä on tummaa kuonossa, selässä ja takapuolessa. Muuten aika kermanvärinen. :) Porukan nuorin, tosin vaan viikon verran muita nuorempi, mutta selättää mielellään vanhempia ja rökittää kyllä oikein kunnolla! Neidin omistaa siskoni Anna.












 Tässä olisi sitten vielä porukan villein, Lilli. Tyttö on ihan hirveä menijä, saattaa parissa sekunissa juosta koko huoneen läpi ja sen jälkeen vielä hypätä ihmisen syliin. Ei anna missään asiassa periksi ja taistelee kieltämättä viimeiseen asti. Mutta mukava rotskuneiti, oikein innokas. :) Tällä hetkellä varmaan porukan "kingi", selättää melkein aina kaikki muut. Muutenkin vähän taisteluntahtoinen, mutta kyllä se ihan mukava rotta on. ;)












 Eipä noista oikeestaan sen kummemmin kerrottavaa, kunhan saitte vähän kiinni että mitä otuksia on. :) Huomenna taas lisää kun meen tallille!

torstai 8. joulukuuta 2011

Lunta, lunta, lunta...

Tänään sato kyllä ihan helkutin paljon lunta! Aamulla kävin kaupassa kun luulin että meillä olisi pikkujoulut, enkä edes mäkeä päässyt alas kun tie oli niin tukossa. Sitten ajattelin lähteä kouluun kävellen, mutta olisin myöhästynyt, joten eikun pyörällä vaan.. Niinno alku meni iha ok, mutta sen jälkeen sitten meninkin ihan kävelyvauhtia (krhm jos sitäkään) kun lumi esti liikkumisen. Koulussa meillä oli aika perus päivä, matikka > uskonto > musa > äikkä > ruotsi > enkku. Ei kummempaa siis. Koulusta selviydyin joten kuten pois pyörän kanssa, kun älysin tulla vähän eri reittiä.. Nyt vaan koko ajan hirveesti sato lunta, ei taaskaan nähny eteensä ja ne hiutaleet oli toosi isoja! :D Ihan märkänä tulin sitten kotiin ja menin koneelle. Tajusin ettei olisi mitään järkeä lähteä haparoimaan pyörällä tallille, joten odotin iltaan asti iskää kotona. Kun hän viimein sitten tuli paikalle, kävin tallilla Demon luona. :) Eka laitoin ruuat valmiiks ja sitten kävin vähän kentällä juoksuttamassa. Kentällä oli toosi paljon lunta, joten aika tarpomista se oli. Mentiin ihan vaa käynti ja ravi läpi, oli vähän tahmee mut kyl se siitä. :D Tallissa sitten annoin pojalle iltaruuat ja kävin myös tekemässä Sylvillekin ruuat jotka sitten tammukalle annoin.

Tässä lähiaikoina on sattunut hirveästi kaikkea ikävää ja tyhmää, mutta samalla myös kaikkea uutta ja jännittävää. On se jännä miten maailma muuttuu ..ja ihmiset sen mukana.

Loppuun vielä pari kesän jäljiltä olevaa kuvaa jotka kansiosta löysin. :)

 Tässä minä ja Jesti, käytiin vähän taluttelemassa.






















Jest ja auringonkukat. Tästä tuli jotenkin kunnon lämmin mieli ittelleni, kun rupee muisteleen kesää! Alempana taas Jasmi-poni piehtaroimassa.

Tässä viimeisenä vielä Jerry, Aukun hoitoponi.

Pahoittelen kuvissa kännykkälaatua. :) Mutta tänään ei kummempaa, huomenna pidän itselläni ansaitun vapaapäivän ja teen kaverin kanssa äidinkielen esitelmää!

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Nopeee postaus

Nyt ihan nopeesti kerron tästä päivästä ja laitan pari kuvaa kun on vähän kiire. :D Tänään sato ihan helkutisti lunta, varsinkin takaisin pyöräillessä oli kieltämättä aika vaikeeta. Mentiin ilman satulaa Auran&Sylvin kanssa, sekä kaverimme Ellu tuli vähän pitään tuntia. Yhteensä aikaa meni melkein 2h, ohoh.. :D Mentiin kuitenkin ihan rennosti, paljon temppuiluja ymym. Oli kyl ihana tunnelma tänään, luntakin satoi lopussa tosi paljon! Ei mitään kummempaa tänään, tosiaan tää oli tämmöne superpikainen teksti tältä erää.

 Tällästä tänään, tuli kieltämättä tosi kivoja kuvia kun hepatkin osas näyttää hyviltä. :D

Tässä vielä taidonnäyte lumesta. :D

torstai 1. joulukuuta 2011

Runotunnelmia



Nyt päätin jo aikani kuluksi kirjottaa, kun meen tallille  vasta viiden aikaan. Siitä tosin tuskin tulee mitään kummempaa tekstiä, otetaan tänäänki vähän rennommin Demon kanssa. 
Noo, päätin ruveta oikeaksi runoilijaksi äsken ja rustasin siitä muutaman pienen runonpoikasen aikani kuluksi. Tänne en niitä rupea julkaisemaan, ei ole sellaista kamaa sentäs, ainakaan vielä... No mutta päätin siinä sitten ottaa kaveriksi myös piparipaketin ja maitolasillisen, kaikki meni vähän liian nopeasti mahan hellään hoivaan. :D Siinä sitten pähkäiltyäni jonkin aikaa päätin luovuttaa kun ei niistä runoista tahtonu oikein tulla mitään. Ja nyt oonkin sitten päätynyt jostain syystä koneelle, krhm. Kohta pitää ruveta lähteen tallia kohden, taas mukavasti pyörällä tohon pimeyteen. :)

Huomenna oon lähdössä Kuopioon, melkein heti kun vaan oon päässy koulusta. Tai no juna lähtee neljän aikaan ja pääsen kahdelta, mut anyway! Oon sitten siellä viikonlopun ajan isovanhempien luona maalla, saa taas vaihtelua tästä kaupunki-ilmasta. :> Varmaan lähinnä auttelen ruuanlaitossa, kotihommissa jne. Sitten sunnuntaina ysin aikaan kotiin ja siitä melkein heti nukkumaankin kun pitää sit maanantaina jaksaa heräillä! Blogipostauksia kyllä luvassa varmaan edelleen päivittäin, varsinkin junassa kun mulla on hirveän tylsää sen neljä tuntia.

Sit tästä koulupäivästä sen verran, että meillä oli varsin rasittava ja tylsä lukujärjestys. Matikka > Uskonto > Musiikki > Äikkä > Ruotsi > Enkku. Njoo hengissä ollaan, huomenna päästään ehkä vähän helpommalla... Koulun jälkeen kuvailin jonkin aikaa huonolla kännykälläni jotain ihan turhaa, siinä runojen teon seassa. :D 
Pipareita, pipareita..
Jaa tässä alempana vielä mun joulukalenteri, tosiaan otin tänä vuonna ihan normaalin ja alkuperäisen.